Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bodrum Belediye Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabı, gazilere ve törene katılanlara hediye edildi.

Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Törene, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ertan Benli, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü, şunları dile getirdi:

"Sakarya Meydan Muharebesi’nin mimarı, muzaffer ve ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşal rütbesi ile gazilik ünvanı verildi. Bugün bu ünvanın verilişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül, aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin kuruluş günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü Türk kahramanlarının cesaret ve fedakarlığının, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür. Kahraman gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun. Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte, Cumhuriyeti teminatı ve temel taşlarısınız. Değerli konuklar, şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına sahip oldukları değer her zaman, her yerde verilmelidir. İlgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman, her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve gazi, Türk toplumunun ortak değerleridir. Sayın kaymakamım, değerli konuklar, gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim." dedi.

Gaziler ve protokol, tören sonrası şehit anıtlarını ziyaret edip dua okudu. Şehit anıtlarının ziyaretinin ardından gazilere ve törene katılanlara Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabı hediye edildi.