Grafik Tasarım Günleri Başladı

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 2. Uluslararası Bodrum Grafik Tasarım Günleri düzenleniyor.

Grafik Tasarım Günleri Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi grafik bölümünde; ulusal ve uluslararası saygın akademisyen ve tasarımcılarla çalıştay, seminer, sergiler düzenleyerek tasarım eğitimini zenginleştirmek; öğrencilere tasarımda yeni bakış açıları ve deneyimler kazandırmak amacıyla Grafik Tasarım Günleri düzenleniyor. 

Grafik Tasarım Günleri’nin ilk gününde seminerler gerçekleştirildi, Türk afiş sanatının öncü isimlerinden Mengü Ertel’in afişlerinden oluşan sergisi açıldı. Açılışta merhum sanatçının oğlu Murat Ertel ve gelini Esma Ertel, müzik dinletisi sundu. 

Grafik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Melih Can Ballıkaya, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Bizim için çok yararlı olacağına inanıyorum. İşinin ehli insanların bize vereceği bilgiler olacak. Çok güzel tasarımlar çıkaracağımıza inanıyorum. Hepimiz için çok güzel ve eğlenceli geçeceğini düşünüyorum.”

Grafik bölüm başkanı Prof. Erol Turgut ise grafik tasarım günleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Bugün gün boyu seminerler yaptık. Bu seminerlerde 5 konuşmacı belli başlıklarda seminer verdiler. Bu seminerler sonrası öğrenciler 4 atölyeden birini seçecekler ve Cuma gününe kadar bir çalıştay düzenlenecek. 4 atölyede öğrencilerin çıkardığı çalışmaları özel sunumla sergileyeceğiz.”

Erol Turgut, Türk afiş sanatının öncüsü Mengü Ertel’e saygı amacıyla onun afişlerinden sergi açıldığını ifade ederek “Mengü Ertel gibi bir usta sanatçının sergisinin açılışında oğlu Murat Ertel ve gelini Esma Ertel, yani Baba Zula müzik grubunun üyeleri, babaları Mengü Ertel’e ithafen müzik dinletisi sunuyorlar. Yani biz bir anlamda grafik tasarım ile müziği birleştirmiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, sergi açılışında yaptığı konuşmada Grafik Tasarım Günleri’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.