HABABAM SINIFI’NIN SEVDASI KADINLARIN MÜCADELESİNİ ANLATTI

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nce “Cumhuriyet Kadın ve Aydınlanma” isimli bir söyleşi...

HABABAM SINIFI’NIN SEVDASI KADINLARIN MÜCADELESİNİ ANLATTI
Cumhuriyet Kadınları Derneği’nce “Cumhuriyet Kadın ve Aydınlanma” isimli bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye “Hababam Sınıfı”, “Gülen Gözler” gibi Türk Sineması’nın unutulmaz filmlerinde oynayan Sevda Aktolga, ressam Devrim Erbil ve yönetmen Serkan Koç konuşmacı olarak katıldı.

LVZZ Otel’de gerçekleştirilen söyleşiye çoğunluğunu kadınların oluşturduğu davetliler katıldı. Etkinlik öncesi Kent Haber’e bilgiler veren Cumhuriyet Kadınları Derneği Bodrum Karya Şube Başkanı Ayşe Akman, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. 8 Mart günü çok fazla yoğunluk olduğundan bugün yapma kararı aldık. İstanbul’dan çok değerli misafirlerimiz var, onlarla beraber bir söyleşi yapacağız” dedi.

Ressam Devrim Erbil ise “Bugün çağdaşlaşma, Atatürkçülük, aydınlanma, Türk kadını ve dünya kadınını konuşacağız. Kadınlarımıza sanatta ne zamandan beri fırsat verildi, onlar neler yaptılar' Ayrıca kendi konum olan görsel sanatlar, plastik sanatlar ve resmin kadınlarla, çağdaşlıkla olan bağlantısına dair konuşma yapacağım. Aslında bu toplantı kadınlar gününün bir devamı” diye konuştu.

Söyleşide konuşan Yeşilçam’ın gülen yüzü Sevda Aktolga, eğitimini aldığı asıl mesleğinin diş hekimliği olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sinema benim her şeyim, çok büyük tutkumdu. Ben oyunculuğa tiyatro ile başladım, daha sonra sinema ile tanıştım. Biz yakında oksijene para vermeye başlayacak olan bir kitleyiz. Benim çocukluğumda su bedavaydı. Şimdi para ödüyoruz. Eğer hayatta kalmayı başarırsak oksijene de para vereceğiz.”

Sözlerinin devamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Türk kadınının hak mücadelesinden bahseden Aktolga, “Kadınlar gününde sürekli bir kutlama halindeyiz fakat kadınlar günü bir kutlama değil. Bugün bir onurlandırma, bir anma günüdür. Biz Türk kadınları hak mücadelesi verdik, Osmanlı’da da verdik. Özellikle 2. Meşrutiyet’ten sonra bir takım dergiler yayımlandı, bir takım dernekler kuruldu. Bu dernekler, kadınları hayatın içine sokmaya çabalayan, kendi değerlerinin farkına varmaya yönlendiren derneklerdi” diye konuştu.

Söyleşi yaklaşık 2 saat sürdü.