Sokak Hayvanlarına Şiddet Bitmiyor

Bodrum’da silahla vurulan bir köpek yaşamını yitirdi. Hayvanseverler ise yaşanan şiddete bir kez daha isyan etti.

Sokak Hayvanlarına Şiddet Bitmiyor

Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi civarında yaşayan ve mahalle sakinlerince beslenen “Paşa” isimli bir köpek, silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Öldürülen köpek Bodrum Belediyesi ekiplerince bölgeden alındı. 

Uzun süredir besledikleri hayvanın bu şekilde vurulmasına tepki gösteren mahalle sakinleri yaşanan üzücü olaya isyan etti. “Paşa”nın vurulması ile ilgili bir kişiden şüphelendiklerini fakat ellerinde kanıt olmadığını dile getiren hayvanseverler “Bugün köpeğe silah sıkan yarın bize sıkar.” dedi. 

Kent Haber’e açıklama yapan mahalle sakinlerinden Tuğba Zübeyde Yılmaz “Bu köpek, bizim uzun zamandır sokakta baktığımız canlardan biri. Bu köpekler birkaç gün önce bölgede şehir içinde beslenilen koyunlara havlamışlar. Önceki gün de 3-4 el silah sesi duyduk. Silah sesleri üzerine bölgede araştırma yaptık. Bir süre sonra da bu köpeği ölü halde bulduk. Son günler de çok can kaybı yaşadık. Eline silah alan canlılara zarar veriyor. Bugün köpeğe zarar veren, yarın insanlara zarar verir, çocuklara zarar verir. Şüpheli belli ama elde kanıt yok. Biz çözüm istiyoruz.” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde bir kedinin silahla vurulduğunu ve veterinere götürdüklerinde vücudunda 5 adet saçma çıktığını dile getiren Yılmaz, “Bu kedi 5 saçmayı hak edecek ne yaptı. Burası Teksas mı. Dünya gözdesi Bodrum’da bunlar nasıl yaşanıyor. Biz hayvanseverler olarak sürekli bu kişilerle kavga halindeyiz. Bir hayvan severken korku yaşıyorum, bir tas mama ve sus koyarken insanların nasıl baktıklarını görüyorum. Sevmesinler ama zarar da vermesinler.” dedi.