Yürekler Ağza Geldi

Aralarında dünya şampiyonlarının da olduğu 16 Muay Thai sporcusu, Bodrum’da kozlarını paylaştı. Ringe çıkan Muhammet Şimşek, Belçikalı rakibi Huet Ougo’ya attığı ardı ardına yumruklarla bir anda yere serdi. Bilincini kaybedip dakikalarca kendine gelemeyen genç sporcu korkuttu.

Yürekler Ağza Geldi

Muay Thai Federasyonu’nun destekleri ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla Yalıkavak Highliht Otel’de “Pitbull Promotion 5 Muay Thai Şampiyonası” gerçekleşti. Şampiyonada Türkiye’nin yanı sıra Hollanda, Özbekistan, ABD, Sırbistan, Belçika, Fas, İspanya ve Almanya’dan 16 sporcu kıyasıya mücadele etti. Dünya şampiyonlarının da bulunduğu yarışmada ünlü sanatçı Sinan Akçıl ringde sahne alarak sporseverleri coşturdu.  

BİR ANDA YERE SERİLDİ

Kıran kırana maçların olduğu organizasyonda Türkiye adına ringe çıkan Muhammet Şimşek, Belçikalı rakibi Huet Ougo’ya attığı ardı ardına yumruklarla nakavt etti. Aldığı yumruklarla bir anda yere yığılan Ougo yaklaşık 15 dakika baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle kendine gelen Ougo ringden inerek ambulansa geçti. O anları izleyen Sinan Akçıl’ın eşi Burcu Kıratlı ise Ougo’nun yere düştüğünü yaşadıkları endişeyi gizleyemedi. 

Gece yarışına kadar süren şampiyonada her maçın ardından sporcular dostluk mesajı verdi. Müsabakaların sonunda sarılarak poz veren sporcuların bazıları rövanş istedi. 

Etkinliği düzenleyen Erhan Deniz bu müsabakaların dostluk maçı olduğunu ifade ederek “Uzun yıllar milli takımda görev yaptım. Profesyonel olarak çok uzun bir kariyerim var. Şimdide spor kariyerime “Pitbull Promotion” ile yaptığım organizasyonlarla devam ediyorum. Eşim Nurhayat ile birlikte bu etkinliği düzenliyoruz. Eşim Nurhayat da 4 yıl dünya şampiyonu oldu bu sporda. Bu etkinliği Bodrum’da yapmak istedik. 8 maç oldu. 16 sporcunun 5’i Türk diğerleri yapancı. Müsabakalar çok güzel gidiyor. Bodrum çok mükemmel bir İlçemiz, yangınlardan dolayı biraz canımız sıkıldı. Kazancımızın bir bölümünü yangından zarar gören insanlara bağışlayacağız. Bu bir spor organizasyonu ve spor dostluk ve kardeşliktir” ifadelerini kullandı.

Dünya şampiyonu Nurhayat Hiçyakmazer Deniz ise çok güzel bir organizasyon olduğunu söyleyerek “Böyle bir gecede bize desteklerini esirgemeyen Bodrum Belediyesine çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bodrum’u tanıtmak adına ve yangınlardaki üzüntülerimizi bir nebze gidermek için böyle bir sportif aktiviteyle Hem Bodrum hem de Türkiye’yi tüm dünyaya tanıtmış olduk. Bu organizasyon 44 ülkede canlı yayında verildi. Highliht Otel ve Miya Beach’e bize verdikleri katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.