BODRUM'DA MÜLTECİ SORUNU TARTIŞILACAK

Bodrum'da "Mülteci Sorunu Yaşadıklarımız-Yapamadıklarımız" konulu bir çalıştay düzenlenecek....

BODRUM'DA MÜLTECİ SORUNU TARTIŞILACAK
Bodrum'da "Mülteci Sorunu Yaşadıklarımız-Yapamadıklarımız" konulu bir çalıştay düzenlenecek.

Bodrum'un 2015 yılından bu yana yaşadığı 'mülteci sorunu', Maya Otel'de düzenlenecek bir çalıştayda enine boyuna tartışılacak. Çalıştay, Sivil Düşün, Bodrum'da İnsanca Yaşam Derneği, Bodrum Belediyesi ve BODFAD tarafından düzenleniyor.

Mülteci Sorunu ve Bodrum konulu çalıştay, 11 Şubat Perşembe günü saat 10.30'da Maya Otel'de gerçekleştirilecek. Volkan Görendağ ve İrem Somer'in konuşmacı olarak katıldığı çalıştay herkese açık olacak.

Çalıştayda, iç ve dış göç alan ayrıca uzun yıllardır insan kaçakçılarının da kullandığı bir coğrafya olan Bodrum'da, 2015 Bahar ve Yaz dönemindenn itibaren yaşanmaya başlayan Suriye göçünün etkileri tartışılacak. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaçakların sayısal olarak çok fazla ve göz önünde olduğu, yetkililerden başlayarak kimsenin ne yapacağını pek fazla bilemediği, yasadışılıkla yasalın karıştığı bir dönem geçirdi. Sivil toplum verimli bir şekilde bir araya gelemedi. Amacımız, devlet, yerel kurumlar ve mültecilerle temasta olan sivil toplum örgütleri ile hazırlıksız yakalandığımız ve çoğunlukla bilmediğimiz mülteci sorunu ve hakları konusunu bir çalıştayda ortaya koymak ve detaylandırmaktır. Mülteci hakları konusundaki var olan kafa karışıklığını gidermek üzere bilgilenmektir.

Çalıştay sonunda, oluşturmayı hedeflediğimiz platformda bu konuyla ilgili kurumlarla daha etkili ve planlı çalışmayı; yerel yönetimler ve devletle daha koordineli olabilmeyi sağlayacak konularda strateji geliştirme toplantıları yapmayı hedeflemekteyiz. Çalıştayda dernek veya bireylerin birbirleri ve kamu arasındaki koordinasyonun daha sağlıklı olması ve devamlılık oluşturması için deneyim paylaşımı ile beraberce yöntem geliştirmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çalıştay bütün olarak, ortak öğrenme ve deneyim paylaşma ile Mülteci ve diğer kaçaklara insan onuruna yakışacak şekilde davranma ve hayatlarını kolaylaştırmak için yapılması gerekenlerin ortaya konması için yapılmaktadır."