Bodrum'un Yüzü Belgeseline Gala

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında hazırlanan “Bodrum´un Yüzü” isimli 8 bölümlük belgeselin galası yapıldı.

Bodrum'un Yüzü Belgeseline Gala

Bodrum’a değer katan isimlerin hikayeleriyle, Bodrum’un 100 yılının anlatıldığı belgeselin her bölümü 20-35 dakika arasında. Sibel Kabaağaçlı, İsmet Cengiz, Erman Aras, Yücel Köyağasıoğlu, Galip Gür, Erkan Oğur, Derya Alabora, Fatih Erkoç, Selçuk Yöntem, Türkü Turan, Kaan Çakır gibi isimlerle birlikte yaklaşık 70 kişi yer aldığı belgeselin yönetmenliğini Raşit Algül yaparken; yapımcılığını ise Raşit Algül ve Murat Oğan üstlendi.

Belgeselin yapımcı ve yönetmeni Raşit Algül, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

“Belgeselimiz 1923’ten 2023’e imarına, ekonomisine, sosyal hayatına, sanatına katkı veren kişilerle sohbetler ettik, röportajlar yaptık. Aramızda olmayan değerli büyüklerimizin çocukları ve torunları ile değerli söyleşiler yaptık. Bodrum’u daha çok turizm ve eğlence hayatıyla biliyor herkes. Biz, bunun dışında da bir Bodrum olduğunu göstermek istedik, böyle bir saygı duruşunda bulunmak istedik. 8 bölümlük Bodrum’un Yüzü isimli bir belgesel gerçekleştirdik.”

Belgeselde yer alan isimlerden biri olan Bodrumlu sinema ve televizyon oyuncusu Türkü Turan ise heyecanını şu sözlerle paylaştı;

“Ben Bodrum’un ilk barı, Veli Bar’ın sahibinin kızıyım. O yüzden böyle bir belgeselde olmak benim için çok gurur verici bir şey. Babamın da hatırasına çok tatlı bir anı oldu. Belgeseli ilk defa burada izleyeceğim. Herhalde çok duygulanırım gibi geliyor çünkü bütün Bodrum dediğiniz şey benim çocukluğum, büyümem, aldığım kültür, sokaklarda koştuğum yer, oynadığım yer, ilk İngilizce konuştuğum yer. O yüzden benim için çok anısı olan bir yer. Muhtemelen her bölümünde duygulanacağım diye düşünüyorum izlerken.”

Bodrum’da yaşamını sürdüren oyuncu Kaan Çakır da belgeselin anlamından bahsederek şöyle konuştu;

“Bu belgeselin anlamı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Bodrum’un da 100 yıldır nereden nereye geldiği, nelere tanıklık ettiği, kimlerle iç içe olduğu, Bodrum’un değeri, Türkiye’deki değeri, Dünya’daki değeri, bunu yaşayanların ağzından bunları bir araya getirmekti. Raşit, bunun için çok fazla çaba gösterdi. Herkese ulaşmaya çalıştı. Tabi ki herkese ulaşabilmek mümkün değil ama çok güzel insanları da bir araya getirdi. Farklı kuşakları bir araya getirdi ve amacına bence ulaştı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Bodrum’un da 100 yılında neler gelişti, nasıl oldu, kimler var oldu, onları göreceğiz bu belgeselde.”

Belgeselin galası, geniş bir katılımla Nurol Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kokteylle başlayan galada ilk bölüm izlendi.