Gaillard ve Sarı’dan Müzik Ziyafeti

19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında bir araya gelen Fransız viyolonselci Ophelie Gaillard ve Piyanist Atakan Sarı, Gümüşlük’teki Antik Taş Ocağı’nda Bodrumlu klasik müzikseverle buluştu.

Gaillard ve Sarı’dan Müzik Ziyafeti

2 bin 500 yıllık tarihi mekânda gerçekleşen unutulmaz konserde izleyici karşısına Bach, Faure, Popper ve Brahms’ın viyolonsel ve piyano için yazılmış eserlerini seslendiren İkili, büyük alkış aldı. 

Müzik otoritelerinin her daim övgüyle bahsettiği Fransız viyoloselci Ophelie Gaillard ve Kanada’dan Çin’e pek çok ülkede konserler veren Piyanist Atakan Sarı, geçtiğimiz günlerde İzmir’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde izleyici karşısına çıkmıştı. 

BAROK’TAN ROMANTİK’E FARKLI DÖNEMLERDEN ESERLER SESLENDİRDİLER

Konser bu defa Bodrum’da sanatseverle buluştu. Ophelie Gaillard ve Atakan Sarı İkilisi, Antik Taş Ocağı’ndaki programda ilk olarak Alman Barok Dönem besteci Johann Sabastian Bach’tan, “Suite No.3” adlı eseri yorumladı. Ardından 20 yy’ın en önemli Fransız bestecilerinden Gabriel Faure’den, “Elegie” adlı yapıtla izleyici karşısına gelen sanatçılar, konserin ilk yarısı bu eserle sonlandırdı. Daha sonra gecenin ikinci yarısına Bohemyalı çellist ve besteci David Popper’ın, “Rhapsodie Hongroise” adlı eserleri ile başlayan Ophelie Gaillard ve Atakan Sarı İkilisi, programı Alman Romatik Dönem besteci Johannes Brahms’ın, “Sonata in E minor Op.38” başlıklı eserleriyle sonlandırdı.

OPHELİE GAİLLARD, GÜLSİN ONAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Programın sonunda Ophelie Gaillard’a ve Atakan Sarı’ya çiçek verildi. Fransız çellist Ophelie Gaillard, Gülsin Onay’a, teşekkür ederek, “Bodrumlu klasik müzikseverlerle ve festival ekibi ile bizi buluşturduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca Gaillard, GFA kapsamında eğitim verdiği çello öğrencilerini de başarılarından dolayı tebrik etti ve izleyicileri bir sonraki akşam gerçekleşecek konser ve sertifika törenine davet etti.

Ophelie Gaillard ve Atakan Sarı İkilisi, konuşmaların ardından Sergei Rahmaninoff’un “Vocalise” adlı eseriyle bis yaparak sahneden ayrıldı.