Karar Danıştay’da Onandı

Bodrum’da taş ocağının faaliyet alanının genişletilmesi ve kırma eleme tesisi kurulması ile ilgili “ÇED Gerekli Değildir” iptal kararı, Danıştay tarafından onandı.

Karar Danıştay’da Onandı

Kızılağaç, Çamlık, Yalıçiftlik ve Kumköy Mahalleri içerisinde çalışma yürüten taş ocağı, faaliyet alanını genişletmek için yeniden ruhsatlandırmaya gitti. Zeytin rekoltesinin düşeceğini ve tarlalarının kamulaştırılacağını söyleyen köylüler, proje ile ilgili “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için dava açtı. Muğla Valiliği’nin verdiği ‘ÇED Gerekli değildir’ yönündeki karar, Muğla 1. İdari Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. 

Danıştay’a giden kararla ilgili davacı bölge sakinleri açısından olumlu bir karar çıktı. “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali kararı Danıştay tarafından onandı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle sakinlerinin avukatı Remzi Kazmaz, “Maden sahası, Bodrum’un akciğerleri ve zeytin tarlalarının bulunduğu ormanlık bir alan. Haliyle bu proje insan ve çevre sağlığı için risk oluşturacak, yöredeki ekosisteme zarar verecek nitelikte. Proje dosyasının teknik açıdan eksik ve yetersiz bilgilerle oluşturulmuş. Çevrenin doğal şartları ve somut verilerle uyuşmayan bilgiler mevcut. Bu yörede yaşayan insanları bu ocağı istemediklerini defalarca dile getirdiler, eylem yaptılar. Artık böyle Bodrum’a zarar verecek projeler değil turizmi kalkındıracak projeler gereklidir.” dedi. 

Remzi Kazmaz, 360 dönümde planlanan alan için alınan bu kararın geri döndürülemez bir karar olduğunu söyledi.