Kuvvetli Rüzgar Etkili Oluyor

Bodrum’da etkili olan kuvvetli rüzgarda günlük yaşam olumsuz etkilenirken Kumbahçe’de bir yelkenli kıyıya vurdu.

Kuvvetli Rüzgar Etkili Oluyor

İlçede sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar etkili oluyor. Rüzgar nedeniyle Cumartesi ve Pazar günü Bodrum ile Datça ve Kos arasında yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi. 

Kumbahçe’de yelkenli bir tekne, rüzgarın etkisiyle kıyıya sürüklendi. Karaya vuran teknede maddi hasarın meydana geldiği bildirildi. 

Bodrum’da etkili olan kuvvetli rüzgar, gece saatlerinde fırtına dönecek. Özellikle Pazar sabahı güneybatı ve batı yönlerinden esecek fırtınaya karşı dikkatli ve duyarlı olunması gerektiği ifade edildi. Rüzgarla birlikte yağışın da etkili olacağı öngörülüyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada denizlerde fırtına uyarısı yapılarak “Rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren güney ve batıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, zamanla 9 kuvvetinde (90 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Başta balıkçılar ve denizcilerimiz olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.