Türk Filmleri Haftası Başladı

11. Bodrum Türk Filmleri Haftası, ünlü oyuncular ve film sektörü temsilcilerinin katılımıyla başladı.

Türk Filmleri Haftası Başladı

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenen açılık töreninde çeşitli müzik ve dans gösterileri sunuldu. Gecede, sinemaya emek veren ve hayatını kaybeden sanatçıların yer aldığı slayt gösterisi yer aldı.

Ardından etkinliğe katılan oyuncular Fikret Kuşkan, Güven Kıraç, Tarık Papuççuoğlu, Suzan Kardeş, Tijen Par, Müfit Can Saçıntı, Ali Poyrazoğlu ile yönetmen Serdar Akar ve yapımcı Mustafa Akar'ın da arasında olduğu birçok tiyatro ve sinema sanatçısı ile sektör temsilcisine farklı kategorilerde ödüller verildi.

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Cenk Sezgin, yaptığı konuşmada, Türk sinemasının tekrar çıkış döneminde olduğunu söyledi.

Çok dolu bir sezonla sinemaseverlerin karşısında olduklarını anlatan Sezgin, "Biz sizleri, sizler de inşallah sinemayı çok özlemişsinizdir. Sanatsever Bodrumlulara ve Bodrum'a gelen tüm dostlara çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edilmesi ile ilgili konuşan tiyatro ve sinema oyuncusu Tarık Pabuççuoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hediye ve emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde bunun yaşanmaması gerekiyordu. Görevi iade eden jüri ve filmlerini geri çeken 27 yönetmenin yanındayım, dayanışma içindeyim.” dedi. 

11. Bodrum Türk Filmleri Haftası, İstanköy Adası ve Bodrum'da film gösterimleri ve çeşitli etkinliklerle 5 Ekim'e kadar devam edecek.