Kontak Kapattılar, Kriz Kapıda

Bodrum’da MUSKİ’ye tepki gösteren vidanjör sahipleri, kontak kapattı. Yarımada’nın bazı bölgelerinde foseptik şikayetleri gelmeye başladı.

Kontak Kapattılar, Kriz Kapıda

İlçede faaliyet göstere bazı vidanjör firmalarının yetkilileri, MUSKİ’nin arıtma tesisine saatte bir tane vidanjörle atık su boşaltılmasına izin verdiğini ve araçlarının saatlerce arıtma önünde dolu beklediğini ifade ederek tepki için kontak kapattı. 

Gümüşlük Mahallesi’ndeki arıtma önünde bekleyen vidanjörlerini sorun çözülene kadar çalıştırmama kararı aldıklarını ifade eden vidanjörcüler, MUSKİ yetkililerinden çözüm bekledi. Kendilerine boşaltım için Gümüşlük dışında İçmeler ve Yalıkavak’ın gösterildiğini fakat yaz trafiğinde oralara ulaşmanın kısa sürede mümkün olmadığını anlattılar.  

Vidanjör sahiplerinden Cüneyt Derse, Gümüşlük Arıtma Tesisi önünde yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Biz vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz kaldığı yerde destek  olarak kendi imkanlarımızla vidanjör hizmeti sunuyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi bize destek olmuyor, önümüze daha da engeller çıkartıyor. Bugünün geleceği belliydi, Bodrum nüfusunun artacağı belliydi. Biz bununla ilgili uyarılarda bulunarak Gümüşlük Arıtma Tesisi’ne bir tane dengeleme havuzu yapılıp oradan eşit seviyede alım olması yönünde teklif yaptık. Veya bize bir döküm yeri göstermeleri çağrısı yaptık. Bodrum Yarımadası’nda sadece bu arıtma yok ama bize döküm olarak burayı, Yalıkavak’ı ve İçmeler’i adres gösteriyorlar. Akyarlar’dan çekim yapıp İçmeler trafiğine girme imkanımız yok zaten. 3 saatimiz trafikte geçer. Bize başka arıtma tesislerini göstermelerini istiyoruz, hep çözüm odaklıyız, arayış içerisindeyiz ama önümüzde duvar gibi duran bir MUSKİ var.”

Gümüşlük Arıtma Tesisi’nde saatte bir tane vidanjörün döküm yapılmasına izin verildiğini söyleyen Cüneyt Derse, sözlerine şöyle devam etti:

“Gördüğünüz gibi 10- 15 tane vidanjör var. Siz sıranın en sonundasınız, siz 10 saat sonra döküm yapıyorsunuz. Tabi böyle olunca da vatandaşa hizmet edemiyoruz. Vatandaş da direkt bizle muhatap olduğu için suçlu bizmişiz gibi davranıyor. Fakat suçlunun biz olmadığını, Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunu söylüyoruz. Biz artık baş edemez durumdayız. Bazen 24 saat çalışmak durumunda kalıyoruz. Oğlum beni gördüğünde boynuma sarılıyor.”

İçinde bulundukları duruma tepki olarak kontak kapattıklarını dile getiren vidanjör sahiplerinden Cüneyt Derse, şunları dile getirdi:

“Bizim artık dayanacak halimiz kalmadı. Bu konuda yardım istiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz. Böyle bir eylem gerçekleştirdik, kontak kapattık. Bizim üzerimizde baskı kurmak isteyenler var. Biz ekmeğimizin peşinde olan insanlarız. Bu şekilde baskıyla bir yere varamazlar. Biz de kontak kapattıktan sonra Bodrumumuzu pislik götürsün istemiyoruz. Biz hizmet vermeye çalışıyoruz, yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz.”

Kent Haber’e Yarımada’nın bazı mahallelerinden ulaşan vatandaşlar ise foseptik kuyularının dolduğunu ve vidanjör bulamadıklarını dile getiriyor. İslamhaneleri Mahallesi’nden bir site yöneticisi yaptığı açıklamada “Foseptik kuyumuz doldu, hangi vidanjörü aradıysak vidanjör bulamadık. Komşu site yöneticisi de çok sayıda arama yaptı ama bulamadı. Foseptik kuyularımız ağzına kadar doldu, ne yapacağımızı bilemiyoruz.” dedi.