41 Yıl Sonra Sanatseverlerle Buluştu

2003 yılında yaşamını yitiren Çevreci Anne Saynur Gelendost’un, 1981-1982 yılları arasında hazırladığı ve 20 Türk büyüğünün masklarını içeren ilk sergi, 41 yıl sonra yeniden ziyaretçileri ile buluştu.

41 Yıl Sonra Sanatseverlerle Buluştu

Çok yönlü bir sanatçı olan Saynur Gelendost’un, 1981-1982 yılları arasında hazırladığı ve 20 Türk büyüğünün masklarını içeren ilk sergi; 1982 Bodrum Festivali Etkinlikleri kapsamında, dönemin Kültür ve Turizm Müsteşarı Kemal Gökçe tarafından ziyarete açıldı. Festivalin sona ermesinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda masklar, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi envanterine kaydedildi.Bodrum Belediyesi KÜLTÜR AŞ., KUDEP, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün girişimleriyle; Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi envanterinde yer alan bu masklar, (Neyzen Tevfik ve Turgut Reis maskları hariç),  Bodrum Belediyesi Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi koleksiyonuna kazandırıldı.

Aşık Veysel, Cemal Reşit Rey, Fevzi Çakmak, Halide Edip Adıvar, Halikarnas Balıkçısı, Herodot, İbrahim Çallı, İsmet İnönü, Mehmet Akif Ersoy, Mehmetçik, Mimar Kemalettin, Muhsin Ertuğrul, Mustafa Kemal Atatürk, Münir Nurettin Selçuk, Nene Hatun, Neyzen Tevfik, Sait Faik Abasıyanık, Turgut Reis, Yahya Kemal Beyatlı, Zühtü Müridoğlu’nun maskları, heykeltıraş Alp Kılıç’ın restorasyonunun ardından 41 yıl sonra yeniden sanatseverlerle ile buluştu.Bodrum Kent Müzesi’ndeki serginin açılışında bir konuşma yapan Saynur Gelendost’un torunu Can Gelendost, “Bu serginin oluşmasına imkan veren Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a çok teşekkür ederim. Her fırsatta Saynur’un anısını yaşatmaya çalıştığına yakından şahit oluyorum. Ayrıca sanatçımız Alp Kılıç’a da çok teşekkür ediyorum. Başarılı ve güzel bir iş çıkmış.” dedi. 

Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu ise “Çevreci ve aktivist olan Saynur Gelendost’un çalışmalarını gündeme taşımak, gençlerimize örnek olarak göstermek bir vefa örneğidir. Herkesin emeklerine sağlık.” şeklinde konuştu. 

Sergi, 8 Haziran tarihine kadar açık kalacak.