Balıkçılık Büyük Bir Hastalık...

Bodrum Deniz Müzesi'nin instagram hesabı üzerinden yaptığı yayına canlı bağlantıyla katılan Alp Kırşan, tutkusu ve ileri düzeyde hobisi olan balıkçılıkla ilgili güzel mesajlar verdi.

Balıkçılık Büyük Bir Hastalık...

Yaklaşık 8 senedir Bodrum'da yaşayan Alp Kırşan, Instagram üzerinden Bodrum Deniz Müzesi müdürüyle canlı yayında amatör olta balıkçılığıyla ilgili bilgiler verdi, başından geçen bazı ilginç ve heyecan dolu maceraları anlattı. Alp Kırşan, amatör anlamda yaptığı olta balıkçılığında tüm avcılık etik kurallarına uyulması gerektiğini sık sık vurguladı. Deniz yaşamının bir tutku olduğunu, balıkçılığın herkesin mutlaka denemesi gereken bir aktivite olduğunu söyleyen Kırşan, iki çocuğunu da ileride balıkçılıkla tanıştırmak istediğini ifade etti.

ARAYAN VE ZAMAN GEÇİRENE HER ZAMAN BALIK VAR

Alp Kırşan, "Bodrumlu yerel balıkçıların hepsiyle görüşüyorum, ortak dili konuştuğumuz için hep iletişimdeyiz, gün içinde nerede ne çıkıyor diye hep konuşuyoruz. Aynı zamanda Oltacı Çocuk diye bir hesabım da var, orada Türkiye'nin neresinde hangi balık var diye bana haber veriyorlar, güzel bir ağımız var" dedi.

Kırşan, izleyicilerden gelen Survivor'a katılıp katılmayacağıyla ilgili sorulara ise ailesine daha çok vakit ayırmak istediği için devam etmeme kararı aldığını ve Acun Ilıcalı'nın da bunu olumlu karşıladığını söyledi.

Balık avcılığında belirlenen kurallara uyulması gerektiğini, ekosisteme zarar vermeyecek şekilde bilimsel temellenen bir süreci takip ederek avcılık yapılması gerektiğinin üstünde duran Kırşan, "Örneğin şu an erkek orkinos geldi Türkiye'ye ve çiftleşme dönemleri. Büyümeleri gerekiyor, bu nedenle avcılık kesinlikle yasak. Ekosisteme zarar vermeden tüm bunlara dikkat etmek balık popülasyonunu da arttırır. Bodrum geçiş noktası, orkinos, Lagos, köpekbalıkları ve birçok tür burada bulunuyor" dedi.

BALIKÇILIK BÜYÜK BİR HASTALIK

Alp Kırşan, balık avcılığı tutkusuyla ilgili ise "Balık için çok mesai yapman lazım, sabırlı olman lazım, acayip bir öğreti, büyük bir hastalık. Dominique'de, Filipinler'de, Hong Kong'da ve daha birçok ülkede denize çıktım. Öyle bir hastalık ki, bu hastalığın çocuklarıma da bulaşmasını istiyorum. Bu yüzden tekne işine girdim. İki çeşit tekne üretiyorum. Yazın ortasında suya inmiş olacaklar, takipçilerimle de paylaşacağım. Yani çocuklarım da benim gibi denizle uğraşsın, tekne yapan babaları olsun" dedi. 

BODRUM’DA TEKNE YAPIMI İLERİ SEVİYEDE

Alp Kırşan, tekne piyasasını çok iyi bildiğini, araştırdığını ve talebin fazla olmasıyla doğru orantılı olarak insanlara doğru tekneleri yapmak için tekne satışı yapacağını da duyurdu. Kırşan, Bodrum'da tekne yapımcılığının, özellikle de büyük ahşap tekne yapımının ileri seviyede olduğunu vurguladı. 

Alp Kırşan, yayının sonunda "Zor zamanlardan geçiyoruz, samimiyetimle tanınırım, daha zor zamanlar da geliyor. Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras bu konuyla ilgili bir kampanya yapmak istediğinde ben de dahil olmak istediğimi bir yakınım vasıtasıyla kendisine ilettim. Dur kapıları kapatalım dendiğinde zaten içeri 6000 kişi girmişti. Burada yaşayan insanlara saygı duymak lazım, sağlık olanakları belirli bir kapasiteye göredir. Bu dönemde kendimizi sağlıklı tutmak zorundayız, bu işi hafife almamak lazım. En başta büyüklerimize sahip çıkmalıyız, dayanışma içinde olmalıyız, moralimizi yüksek tutmalıyız. Sağlıksız beslenmeden, abur cuburdan, sigaradan ve alkolden bir süreliğine uzaklaşmak lazım" dedi.