Bodrum’da 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe geçmiş yıllara göre erken saatte başlatılmasına rağmen çok sayıda vatandaşın katıldığı görüldü. Akşam saatlerindeki Sefo konseri yoğun ilgi gördü.

Bodrum’da 19 Mayıs Coşkusu

Bodrum’da her yıl hava karardıktan sonra başlatılan fener alayı, bu yıl saat 18.00'da başlatıldı. Korteje, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, siyasi parti temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.Neyzen Tevfik Caddesi Milta Marina'dan başlayan kortej, Belediye Meydanı'nda son buldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede sabah saatlerinde başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının coşkuyla geçtiğini söyledi. Çeşitli branşlarda başarılar elde genç sporcuları tebrik eden Başkan Aras, herkesin bayramını kutladı.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ise programın erken başlatılma sebebinin kutlamada plaket verilen sporculara daha geniş bir zaman ayırmak olduğunu ifade ederek “Her başarı kendi içerisinde çok kıymetli ve çok değerli. Dolayısıyla Sefo isimli sanatçımızın buraya gelişiyle bizim ödül vermemiz arasında eğer makul bir süre olmalıydı. Sporcularımıza özel bir zaman ayıralım. Oldu bittiye getirip araya sıkıştırma istemedik. Onlara özel bir zaman ayırmak, sporun kıymetini anlamak adına böyle bir düzenleme yaptık.” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, “Demokrasiyi, Cumhuriyeti ve bu ülkeyi koruyacağımıza söz veriyor muyuz? Hepimizin bayramı kutlu olsun. En kötü günümüz böyle olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yurtiçi ve yurtdışında başarılar elde eden sporcular ve kulüplere ödül verildi. Ödül töreni sonrası meydandaki kalabalık alandan dışarı çıkarıldı, meydanda güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Arama sonrası vatandaşlar kontrol noktasından geçirilerek tekrar alana alındı. Akşam saatlerinde ünlü rap sanatçısı Sefo sahneye çıktı.

Sevilen şarkılarını söyleyen Sefo, gençlere unutulmaz anlar yaşattı. Meydanda toplanan binlerce genç Sefo'nun şarkılarına eşlik etti. Gençler, Sefo'nun bol bol fotoğraf çekti. Sefo, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı.