DOĞANIN KİRLENMESİNE VURGU YAPTI

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan...

DOĞANIN KİRLENMESİNE VURGU YAPTI
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Derviş Ergün’ün "Bio-Form (Altın Çilek)" adlı sergisi açıldı. Görgün, sergisinde doğanın kirlenmesine vurgu yaptığını söyledi.

Çalışmalarında daha çok post modern karşıtı düşüncede; konstrüktivist, figüratif çalışmaların yanı sıra, yerleştirme ve form çalışmalarına ağırlık veren Derviş Ergün, Oasis Sanat Galerisi'nde "Bio-Form (Altın Çilek)" Heykel Sergisi ile sanatseverlerle buluşturdu. Kokteylle açılışı yapılan sergiye çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi.

Açılışta Kent Haber’in sorularını yanıtlayan Derviş Görgün, eserlerinde doğanın kirlenmesi ve gıdaların bozulmasına dikkat çektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bir format, bir üslup üzerine yoğunlaşarak doğanın kirlenmesiyle uluslar arası sermayenin gıda üzerinde tekelleşmesini vurguladım. Buradaki her bir parça bu sorunu anlatıyor. Mesela sergide bir kuş figürü var. O kuş yuvasını neredeyse naylon üzerine inşa edecek. Doğamız o kadar kirlenmiş ki kuş artık kendi yuvasını bile organik olarak yapamıyor. Diğer tarafta GDO’lu ürünler söz konusu. Daha çok verim elde etmek için ürünlerin genetiği ile oynayarak sözüm ona bir çözüm üretiyorlar. Ben bu sorunun başka bir boyutunu eleştiriyorum. Yine başka bir çalışmada da Malezya’da bir okyanus balığı olan balinadan 200 kiloya yakın naylon çıkıyor, bunu eleştiriyorum. Doğamız tamamen kapitalist sistemin daha fazla üretim yapabilmek için doğamızı nasıl kirlettiğini insanların gözüne sokmak istedim.”

Serginin ismini neden Altın Çilek koyduğunu da anlatan Görgün, “Gıdanın tekelleşmesiyle birlikte bu konuda otorite bir takım bilim adamlarının bu sağlığa iyi geliyor diyip, arkasından sömürünün boyutu ortaya çıkmış oluyor. Bu yıl altın çilek oluyor, gelecek yıl başka bir gıda oluyor. Demek ki gıdamız da artık başka bir informatik bir şekilde kendini gösteriyor. Altın çilek rantiyeyi yaptı, çöplük oldu.artık başka bir gıda söz konusu.” diye konuştu.

Sergi, 23 Kasım tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 11.00 -19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.