Genç Ressamın Sergisi Açıldı...

Bodrumlu 20 yaşındaki genç ressam Sedef Bilgin’in ilk kişisel sergisi “Beyaz”, sanatseverlerin yoğun katılımı ile açıldı.

Genç Ressamın Sergisi Açıldı...

İtalya’nın Floransa kentindeki Polimoda okuluna kabul edilen ve bu yıl orada üniversite eğitimine İtalya’da başlayacak Sedef Bilgin, yılların emeği ile oluşan resim sergisi “Beyaz”ı Bodrumlu sanatseverlerle buluşturdu. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışına yoğun bir katılım vardı. 

Sedef Bilgin’in annesi ve Özel Bodrum Kartanesi Eğitim Kurumları Kurucusu Elvan Bilgin, serginin açılışında yaptığı konuşmada Sedef’in sürekli sanatla iç içe olduğunu dile getirerek şöyle konuştu;

“Sedef, çocukluğundan beri sürekli sanatla iç içeydi. Çok yoğun bir tempoda çalışmama rağmen, bale, çello, piyano derken yıllar sürekli Sedef’i taşıma noktasında geçti. Resim zaten yaşantısında hep vardı. Matematik sınavında bile kağıdın çevresine çiçek böcek çizerdi. Şimdiye kadar kızıma emek veren tüm eğitmenlere şükranlarımı borç bilirim. Onların emeklerini asla yadsıyamam.” dedi.

Floransa yolculuğu öncesi, yılların emeğini bir sergiyle sanatseverlerle buluşturmak istediğini söyleyen Sedef Bilgin, “Eserlerimi karakalem, suluboya, seramik gibi karışık tekniklerle yaptım. Fakat çoğunluğunu karakalem ile yaptım. Sergide 21 çalışmam var. Ben genellikle natürmort ya da portre çizerim. Bundan sonra artık İtalya’dayım ve moda sektörü üzerine gideceğim ama yine de resim yapmaya devam edeceğim. Ben zaten hep moda tasarımı okumak istiyordum. Sonra Dünya’da moda alanında ilk 10’a giren Polimoda okuluna başvurdum ve kabul edildim, çok mutluyum.” dedi. 

Sedef Bilgin'in sergisi, 16 Eylül tarihine kadar açık kalacak.