Meclis Toplantısı Yapıldı

Bodrum Belediyesi'nin 2023 yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Meclis Toplantısı Yapıldı

Konacık Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın izinli olması nedeniyle CHP’li meclis üyesi Emel Çakaloğlu başkanlık etti.

Toplantının başında CHP’li üyeler tarafından verilen “Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ın ismini sonsuzlaştırmak ve daima anmak için “3 Fidan” isminin ilçedeki uygun bir yere verilmesi” teklifi oy çokluğu ile gündeme alındı. Önerge, cadde ve sokak isimleri komisyonuna havale edildi.  

İlk gündem maddesinde Turgutreis-Bahçelievler-Akyarlar-Karabağ-Akçaalan-Peksimet-İslamhaneleri ve Dereköy Mahalleleri İlave ve Revizyon 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifine ilişkin alınan 28/04/2023 tarihli komisyon raporunun görüşüldü. Komisyonun olumlu görüşü, oyçokluğu ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesinde Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ait ücret tarifesi başlığı altına “Vidanjör Kiralaması” ücretinin belirlenerek, bu ibarenin eklenmesi teklifine ilişkin alınan 28/04/2023 tarihli komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Vidanjör kiralama ücreti 550 TL artı KDV olarak belirlendi.

3’üncü maddede Bodrum’da meskun mahallelerde sürücülerin araçları hızlı kullanması nedeniyle evcil hayvanlara çarparak kazalara sebebiyet vermesinin engellenmesi amacıyla, bahse konu meskun mahal yollara uyarı levhaları konulması teklifine ilişkin alınan 28/04/2023 tarihli komisyon raporu kabul edildi. İlk etapta 53 noktada 73 tabela tabela dikme çalışmasının olduğu bildirildi.

4’üncü maddede Karakaya Mahallesi, Samanlık Mevkii, 163 ada 17 parsele yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi imar ve bayındırlık komisyonuna yönlendirildi.

5’inci maddede Karakaya Mahallesi, 202 ada 1 parselde kayıtlı taşınmaza yönelik hazırlanan Trafo Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.
 
6’ncı maddede Karakaya Mahallesi, 401 ada 8 parselde kayıtlı taşınmaza yönelik hazırlanan Trafo Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi, imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.
 
7’nci maddede İyi Parti Meclis üyelerinden Özlem Özdemir meclis üyeliğinden istifa ettiğinden, üyesi olduğu Bodrum Çiftçi Malları Murakebe Kurulu (Asil Üye) ve Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonunda görev yapmak üzere yerine yeni üye belirlendi. Bodrum Çiftçi Malları Murakebe Kurulu’na Serdar Sarıl, Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonuna da Hülya Aşkın seçildi.
 
8’inci maddede “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 11. maddesinin 1. bendine istinaden düzenlenen (II) Sayılı Boş Kadro Değişikliği Cetvelinde yer alan değişiklikleri, oybirliği ile kabul edildi.
  
9’uncu maddede "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile Büyükşehir İlçe Belediyeleri Norm Kadro Standartları Cetvelinde C11 grubunda yer alan Bodrum Belediyesi’nin norm kadro cetveline "Afet İşleri Müdürü" kadrosu eklenmiş olup, buna göre 1 inci derece Afet İşleri Müdürü kadrosu ihdas edilmesi ve Belediyenin norm kadro cetveline eklenmesi hususu, oybirliği ile kabul edildi.
 
10’uncu maddede Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezlerinde koruma altında olan hayvanların hiçbir şart altında deney hayvanı olarak bir kuruma verilmemesi ve Bodrum Belediye Başkanlığının Deneysiz Belediyeler arasına katılması konusu, oybirliği ile kabul edildi.
 
11’inci maddede Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme-II (Yeşil Gelecek için Şehir Eşleştirme) Hibe Programı (TTGS-II) kapsamında sunulan “Bodrum-Kos; the Aegean Climate Change Cooperation başlıklı ve TTGS-II/035 referans numaralı projenin hibe almaya hak kazanması durumunda, yapılacak iş ve işlemler için Bodrum Belediyesini temsil ve ilzama Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yetkilendirilmesi, oybirliği ile kabul edildi.
 
12’nci maddede Bitez Mahallesi, Hacıahmetler Mevkii, 318 ada 1 parselin güneybatı cephesinde yer alan 91,00 metrekarelik yapıda; engelli bireylere eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verilmesi, bu kişilerin topluma kazandırılması, güneş ve denizden faydalanmalarına katkı sağlanması amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 75/c maddesi uyarınca Bodrum Belediyesi ile Bodrum Sağlık Vakfı arasında Belediye meclisince belirlenecek süre zarfında ortak hizmet projesi geliştirilmesi ve ortak hizmet protokolü yapmak üzere Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yetki verilmesi, oybirliği ile kabul edildi.
 
13’üncü maddede 2023 ve 2024 yıllarını kapsayan yıllara sari iş olarak yapılması planlanan, Belediyede kullanılmak üzere gsm ses, m2m data, gsm data hatları hizmet alımı ve metro ethernet internet, güvenli internet (SD-WAN), radyolink (R/L), mpls vpn hizmetinin, erişim hizmet yüklenmesi ihalesinin yapılması oybirliği ile kabul edildi.
 
14’üncü maddede Özel Kalem Müdürlüğü’nün yeniden revize edilen çalışma yönetmeliği ve organizasyon şeması oybirliği ile kabul edildi.
 
15’inci maddede Bodrum Belediyesi 2022 yılı Bütçe Kesin Hesabının, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Verilen arada komisyon toplandı. Toplantının ikinci oturumunda yönetmelik kabul edildi.

Buna göre 2022 Mali Yılı Toplam Gider Kesin Hesabı 1 milyar 3 milyon 23 bin TL olurken 146 milyon 880 bin TL bütçe için aktarma ve eksiltme yapıldığı, 78 milyon 556 bin ödeneğin iptal edildiği kaydedildi. 

2022 Mali Yılı Toplam Gelir Kesin Hesabı 914 milyon 999 milyon TL olurken bu tahsilatın 7 milyon 767 bin TL’si çeşitli nedenlerle ret veya iade edildi.