Önel’in Çalışmaları Görücüye Çıkıyor

Ressam Tayfun Önel’in “Boyuttan Soyuta” isimli kişisel resim sergisi, Bodrum’daki sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Önel’in Çalışmaları Görücüye Çıkıyor

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi, 30 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında Tayfun Önel’in “Boyuttan Soyuta” isimli kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 30 Ağustos Çarşamba saat 19.00’da açılışı yapılacak sergide, sanatçının 25 tablosu, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

Tayfun Önel İzmir’de doğan, Marmara Üniversitesi mezunu olan sanatçı, resim eğitimini Şeref Bigalı atölyesinden almıştır. Önel, doğada, sadelikte, sessizlikte bir fısıltı arayarak, bütün hissettiklerini derin ve net renklerle tuvaline aktarmaya çalışmıştır. Bunu yaparken de ana rengi mavi olmuştur. Resimlerinde de yaşamında da mavi büyük bir yer tutar.

Sanatçı, İzmir, İstanbul ve Ege bölgesinde yaşamıştır. Uzun yıllar Bodrum’da, BODRUMArt derneği üyesi olarak yaşamış, birçok kişisel sergiler açmış ve karma sergilere katılmıştır. Eserleri yurt içi ve yurt dışı birçok özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Bununla birlikte en önemlisi, Pandemi dönemi hariç, bir ritüel halinde gördüğü ve çok mutlu olduğu Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi’nde her yıl sergiler açmıştır. Şu an Cunda’ya yerleşmiş olmasına rağmen, Bodrum’daki bu sergileri ve Bodrum aşkı devam etmektedir. Sanatçı Cunda’da atölyesinde çalışmaktadır.