Sanat ve Antika Fuarı Açıldı

Bodrum’da 6-9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen “Bodrum Sanat ve Antika Fuarı” açıldı. Fuara 40 galeride yaklaşık 780 sanatçının çalışmalarıyla katıldığı bildirildi.

Sanat ve Antika Fuarı Açıldı

Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediyesi Gıda AŞ, Bodrum Kültür A.Ş, Milas Belediyesi, BODTO, MİTSO, destekleri ile DEMOS Fuarcılık tarafından düzenlenen “5. Bodrum Sanat ve Antika Fuarı’nın 1. Edisyonu, Herodot Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Klasik, modern ve çağdaş sanatçıların resim, heykel ve enstalasyon çalışmalarının yanı sıra plastik ve görsel sanatlara ilişkin üretim ve canlı performanslar da yer aldığı fuarda antika eserler de bulunuyor. Fuara, 40 galeride 150’si yurtdışından yaklaşık 780 sanatçının çalışmalarıyla katıldığı bildirildi. 

İstanbul’dan fuara katılan porselen sanatçısı Sevde Turan, çalışmalarını İngiliz porselenleri ile yaptığını dile getirerek “Eserlerimde Allah’ın yaratıcılığını taklit edebildiğimizi anlatmaya çalışıyorum. Allah’ın isimleri ve Kuran’dan bazı ayetlerle göstermeye çalışıyorum. Eserlerimi elle şekillendirerek yapıyorum. Daha çok mavi ve beyaz renkleri kullanıyorum.” diye konuştu. 

Fuara Dubai’den katılan Mohammad Jamal Alkhoory ise “Buradaki 3 çalışmam, ‘İnsanların Gözden Kaybolması’ isimli seriden çalışmalar. Bunlar basitçe kendi düşünce yapımızı nasıl körleştirdiğimizi anlatıyor. Eserlerdeki arka plan ideolojimizi temsil ediyor. Bu, din, siyasi görüşümüz olabilir. Çalışmalarda göz var fakat gözbebeği yok, arka plan görünüyor. Çünkü biz bazen inançlarımıza çok bağlı oluyoruz ve onu sorgulamıyoruz. Bu da bizi insan yapan şey. Biz, her zaman güçlü değiliz, zayıflıklarımız var.” diye konuştu. 

Uzun zamandır Bodrum’da yaşamını sürdüren sanatçı Güliz Pilge, bundan sonra Atölye 76’nın içerisinde çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Fuarda sergilediği “İkonun Günceli” isimli çalışmadan bahseden Pilge, “Bir güzellik ikonu olan Marilyn Monroe’nun, hiçbir zaman dikkatimizi çekmeyen bir kiremit taşıyla bir araya getirilmiş hali. Yani bir güzellik abidesiyle güncel kullanım malzemesini bir araya getirerek güncel kullanım malzemesini öne çıkmasını sağladığımı düşünüyorum. Dolayısıyla güzellik algısını da sorgulamak niyetindeyim. İşlerime devam edeceğim. Yeni atölyemde daha güzel işlerim olacak. Derslerim devam edecek, orada öğrencilerimle buluşacağım. Bunun dışında 12 Temmuz’da Göltürbükü Flamm’da çok güzel bir karma sergimiz olacak. Herkesi oraya bekliyorum.” diye konuştu. 

Muhabir; Hamdi Yörür