Tuna Işın, Adaylığını Açıkladı...

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı seçimi yaklaşırken, daha önce iki kez başkanlığa aday olan Tuna Işın, üçüncü kez adaylığını açıkladı.

Tuna Işın, Adaylığını Açıkladı...

CHP Bodrum İlçe Binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yardımcıları İbrahim Akbaş ve İlknur Ülküm Seferoğlu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şunları dile getirdi;

“Biz, bir arada bulunduğumuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Buna yürekten inanın. 5 binden fazla üyemizin o kullanmasıyla mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz delege seçimlerini, Bodrum örgütüne yakışır şekilde, demokrasi içerisinde tamamlamış bulunmaktayız. 20 Ağustos günü gerçekleştireceğimiz ilçe kongresinde aday adaylığını açıklayacak Tuna Işın kardeşime çıktığı bu onurlu yolda başarılar diliyorum. Hep birlikte, omuz omuza mücadele ederek başaracağız.”

Üçüncü kez CHP Bodrum İlçe Başkanlığına aday olan Tuna Işın ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yaklaşık 4 yıl önce, coşku dolu, sevgi dolu, umut dolu bir yürüyüşteyiz diyerek sözlerime başlamış ve yol arkadaşlarımla birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimine aday olduğumuzu açıklamıştık. O günden bu yana hiç eksilmedik, hep üstüne koymaya, kendimizi sizlere daha iyi anlatmaya gayret ettik. Halkımızı ve üyelerimizi dinleyerek, anlamaya çalışarak, onlara inanarak; çoğala çoğala bugünlere geldik... İşte şimdi, yine aynı sevgi, aynı coşku ve daha büyük bir umutla, huzurunuzda olmaktan onur duyuyoruz. Değerli Yol Arkadaşlarım, biz hazırız. Geçmişin bize bıraktığı mirasla bugünlere kadar geldik ve şimdi anlıyoruz ki; bu mirası, en iyi şekilde geleceğe taşımak gibi bir borcumuz var. Bodrum’un yarınlarına, çocuklarımızın yarınlarına borcumuz var. Yaşadığımız bu cennetin; doğasına, tarihine, kültürel değerlerine borçluyuz! İşte, bu borcu ödemek için geliyoruz.”

En büyük vaatlerinin demokrasi olduğunu dile getiren Işın, “Şartlar ne olursa olsun, ülkemizde ‘Parlamenter Demokratik Cumhuriyetin ve en büyük sorunlarımızdan biri olan parti içi demokrasinin öncüsü olacağız. Ayrımız gayrimiz olmadan, mahalle temsilcilerimizden yerel yönetimlerde görev alacak arkadaşlarımıza kadar her aday, üyelerimizin iradesiyle sandıkla belirlenecektir. İkinci en büyük vaadimiz, başta gençlerin ve kadınların partimize olan bağlılık duygusunu rencide eden; fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak olacaktır. Parti çalışmalarımızın her aşamasında, politika üreten, seçimlerde kapı kapı gezen, afet ve olağanüstü durumlarda hemen organize olabilen ve yardıma koşan; başta kadın kolumuzla birlikte gençlik kollarımıza, hepinizin huzurunda sonsuz şükran duygularımızı sunuyoruz. Biz onları, yönetim ana kademesinin yan kolları olarak değil partimizin asli unsuru olarak görüyor ve öyle kabul ediyoruz. Şunu da ciddiyetle ifade edelim ki, kadın ve gençlik kolu başkanlarımızın, katılımı olmayan hiçbir kararın altına imza atmayacağız! Çünkü tarlada izi olanın, harmanda da yüzü olur. Parti emeği, bizim siyasetimizin en yüce değeridir. Bu duyguyla; partimizde sorumluluk ve temsil noktasında görev almak isteyenleri, öncelikle, Cumhuriyet Halk Partisinin merdivenlerini, emekle, adım adım çıkmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Kültürel, tarihi ve doğal mirasımız, kökten rantçı bu zihniyetin, vicdan yoksunluğuna karşı; Kazdağları, Hatay Dikmece Köyü ve Akbelen Ormanları’nda olduğu gibi, göğüs göğüse mücadele vermektedir.” diyerek konuşmasına devam eden Tuna Işın, şunları söyledi;

“Bu arada içiniz rahat olsun, Akbelen için ne düşünüyorsak, Sazköy için de aynı şeyi düşünüyoruz. İşte bu şartlar altında. Yüzüncü yılında Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve kazanımlarını korumak hayati bir meselesidir. Huzur ve güven içinde, insanca yaşamanın kavgası gün geçtikçe daha da zorlaşıyor yoldaşlar. Onlar ki ümidin düşmanıydılar. Bu nedenle safları sıklaştıracağız. Çünkü bu kavga, faşizme karşı hürriyet kavgasıdır. Dostlarım, telafisi kolay olmayacak son seçimlerden sonra, partimiz, sancılı günlerden geçiyor. Bu süreci analiz ettiğimizde, seçimde değil de asıl seçimden sonra kaybetmişiz gibi gelmiyor mu size de? Bu sancılı dönemi geride bırakmak ve umutlarımızı tekrar yeşertebilmek için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisi, devrimci gelenekleri olan; değerler ve ilkeler partisidir. Ve partimizde, değişim kaçınılmazdır elbet. Ancak karşı olduğumuz görüşlerin esiri olmadan, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, ilkelerimizin ışığında; demokratik, eşit ve adil bir anlayışla; Cumhuriyet Halk Partisi, mutlaka bu süreçten güçlenerek çıkacak ve kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetine ve halkına, umut olmaya devam edecektir. Partimizin demokrasi kültürüne güveniyoruz. Yurtsever, aydın, sağduyulu üyelerimiz, bu sürecin en büyük teminatıdır. Değerli Cumhuriyet Halk Partili ailem. Birbirimizi tüketerek yaşayamayacağımız çok açık, asıl şimdi ve eskisinden daha çok birbirimize ihtiyacımız var. Birbirimizle konuşmaya, Birbirimizi anlamaya ve Birlikte başarmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günler, bu günler.” dedi.