Yıkmazsam Kocadon Gibi İçeri Atarlar!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, imar affından sonra yaptıkları evleri için yıkım kararı çıkan Mazı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Yıkmazsam Kocadon Gibi İçeri Atarlar!

Mazı Mahallesi'nde imar affından sonra yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı çıkartılan evlerde dün yıkım işlemi başlatılmış, gergin anların yaşandığı çalışmalar sırasında yıkıma engel olmak isteyen mahalleli bir süre evi terk etmemiş, vatandaşlar Jandarmanın araya girmesiyle evden çıktıktan sonra yıkıma başlanmıştı. 

“YAPMAZSAM MEHMET KOCADON GİBİ CEZAEVİNE KOYARLAR”

Mazı sakinleri, mahalle muhtarı Sedat Furma ile birlikte kaçak ve ruhsatsız olduğu için yıkım kararı çıkartılan evleri ile ilgili Başkan Aras’la görüşmek için belediye önüne geldi. Bodrum Belediye Başkanı Aras, Mazılılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hiç istemediğimiz bir süreci yaşıyoruz. İlçede şu anda 380’e yakın yapıya müdahale ettik. Bazılarını biz yıktık, bazılarını kendileri yıktılar. 1 Ocak 2018’den önce yapılan yapılar imar barışına girdiyse bu işten kurtuluyor ama bu tarihten sonra yapılan yapılar hukuki açıdan kendini koruyamıyor. Biz de kimsenin konutunu, evini, barkını, ahırını yıkmak istemeyiz ama sonuçta bu benim yol yapmak gibi ya da çöp toplamak gibi bir görevim. Yapmadığım takdirde alırlar Mehmet Kocadon gibi cezaevine koyarlar. O yüzden bu bize ait bir şey değil. Siz yaptınız, yapı kayıt belgelerini aldınız, bakanlık tarafından 26 yapı kayıt belgesi iptal edildi. Hukuken gidildi, mahkemeden de geri döndü, süreç tamamlandı” dedi.

“YERLİ YABANCI AYRIMI YOK!”

Yıkımla ilgili çifte standart iddiaları hakkında da konuşan Başkan Aras, “Yerlinin yerini yıkıyor da yabancının yerini yıkmıyor diye değerlendirmeler oluyormuş. Hayır, böyle bir şey yok. Biz Gündoğan’da 50 tane villa yıktık. Yalıkavak’ta 12 bin metrekarelik bir okulu yıktık. Bunların hiçbirisi yerli falan değil. Büyük firmalar. Yerli yabancı ayrımı yapıyor meselesi haksızlık olur. Süreci tamamlananları yıkıyoruz. İmar barışı beklentisi olanlara da sesleniyorum, yeni bir imar barışı olmayacak. Ben yıkmazsam Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘yıkıp yıkım ücretlerinin 2 katını belediyeye ve mal sahiplerine rücu ederim’ diyor” dedi.  

MAZI’YA İMAR PLANI YAPILSIN TALEBİ

Mahalle sakinlerinin bazıları bu evlerde oturduklarını ifade ederek yıkım süresinin uzatılmasını, kimileri de Mazı’ya imar planı yapılmasını istedi.

Başkan Aras, turizm alanlarında planlama yetkisini Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğunu söyledi. İmar planlarını getirtebilmek için yoğun çaba harcadıklarını da sözlerine ekleyen Aras, “Çiftlik’te, Mazı’da her tarafta çalışıyoruz. Bu imarı getirtebilmek için elimizden geleni yapıyoruz ama Turizm Bakanlığı isterse orada imar planını yapar. Nasıl yapıyor bir milyon metrekareyi? Şimdi bana kızacaklar. Yeşil alanı, merasını nasıl imara açıyor? Onlara tepki göstermek lazım. Devlet, insanların yaşamadıĞI yerlerde, köy bile olmayan yerlerde yeşil alanı, merayı imara açıyor ve özelleştirmeyle satıyor ama benim vatandaşımı mağdur ediyor. Sonra da beni sizle karşı karşıya bırakıyor” şeklinde konuştu. 

Başkan Aras, Mazılıların süre talebi üzerine yıkımı 10 gün durduracağını ifade ederek “Bu 10 günlük sürede neler yapabiliriz araştıracağız. 10 gün sonra da Mazı’da sizlerle BİR toplantı yapacağız” dedi.