Belediye Meclisi Toplanıyor

Bodrum Belediyesinin 2024 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 5 Şubat Pazartesi günü 5 gündem maddesiyle gerçekleştirilecek .

Belediye Meclisi Toplanıyor

Konacık Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak Toplantının gündem maddeleri şu şekilde;

1. Eskiçeşme Mahallesi 821 ada 14 ve 15 numaralı Parseller ve Çevresine İlişkin Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifine ilişkin alınan 30.01.2024 tarihli 2024/1 sayılı komisyon raporunun görüşülmesi. (İmar ve Bayındırlık Komisyonu)
 
2. 22.02.2007  tarih  ve  26442  sayılı  Resmi  Gazetede  yayımlanan  “Belediye  ve  Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare  Birlikleri Norm  Kadro  İlke  ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 11. maddesinin 1. bendine istinaden düzenlenen (III) Sayılı Dolu Kadro Değişikliği Cetvelinde yer alan değişikliklerin görüşülmesi. (İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü)
 
3. 22.02.2007  tarih  ve  26442  sayılı  Resmi  Gazetede  yayımlanan  “Belediye  ve  Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare  Birlikleri   Norm  Kadro  İlke  ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 11. maddesinin 1. bendine istinaden düzenlenen  (II) Sayılı Boş Kadro  Değişikliği Cetvelinde yer alan değişikliğin görüşülmesi. (İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü)
 
4. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10. maddesine istinaden, Belediyemiz bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kurularak Belediye organizasyon şemasına işlenmesi ve Müdürlüğün çalışma yönetmeliğinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (m) bendi gereğince görüşülmesi (İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü)
 
5. 2023 yılında yaşanan deprem felaketi ve devamında meydana gelen yüksek enflasyon, ekonomik kriz ve girdi fiyatlarındaki artışlar gibi nedenlerle Belediye ve Belediyeye bağlı şirketlerin ödemeler dengesinde büyük sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Bodrum Belediyesi Başkanlığı'nın, Bodrum Belediyesi Personel A.Ş.' nin ve Bodrum Belediyesi Gıda Enerji Eğitim Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.' nin vadesi geçmiş SGK borçlarını 6183 sayılı Kanun'un 48. maddesi gereğince tecil taksitlendirme yapmak ve Çarşı Mahallesi 767 ada 53 parselde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait taşınmazların 48. madde kapsamında teminat gösterilmesi için Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras' a yetki verilmesi konusunun görüşülmesi. (Mali Hizmetler Müdürlüğü)