Bodrum Rallisi Sona Erdi

Bodrum’da düzenlenen 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası Bodrum Rallisi nefes kesen mücadeleye sahne oldu. Şampiyona sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bodrum Rallisi Sona Erdi

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen şampiyonada 69 araç mücadele etti. Türkiye'nin en hızlı pilotlarının yarıştığı şampiyona, Mumcular, Mazı, Etrim bölgelerinde yer alan etaplarda gerçekleştirildi. Toprak yollarda kıyasıya mücadele eden sporcular, seyir zevki yüksek görüntüler ortaya çıkardı. Şampiyonayı bölge sakinleri ve otomobil sporları tutkunları ilgiyle takip etti. Şampiyonada kaza yapıp yarışamayacak hale gelen araçlar ise yarıştan çekildi.Şampiyona Torba Mahallesi Kaynar mevkisindeki Be Premium Otel’de seromonik finiş ile sona erdi. Finişin ardından ödül töreni düzenlendi, dereceye girenlere ödülleri verildi. Şampiyonayı genel klasmanda Kağan Karamanoğlu ve Oytun Albayrak’ın takım Castrol Ford Team Türkiye üçüncü tamamlarken, ikinciliği Burak Çukurova ve Burak Akçay’ın yer aldığı takım BC Vision Motorsport elde etti. 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası Bodrum Rallisi’nin birincisi Ümitcan Özdemir ve Batuhan Memiş Yazıcı’nın takımı GP Garage My Team oldu. TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, şampiyona ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Bodrum rallisini tamamladık. Ciddi, rekor bir kayıt alarak güzel bir yarış organize ettik. Ben başta Karya Otomobil Spor Kulübümüz ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyondu, biz izlerken çok keyif aldık. Seyircilerin de çok ciddi bir ilgisi vardı. Ülkemizde otomobil sporlarının büyüdüğünü görmek, ilgisinin arttığını görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Şampiyonada 69 kayıt aldık, çok iyi bir rakam. Otomobillerin spesifikasyonları ve kalitesi artıyor. Daha teknolojik otomobiller görmeye başladık. Dolayısıyla bizleri oldukça tatmin etti diyebilirim.”

Şampiyonayı genel klasmanda ikinci tamamlayan ekibin pilotu Burak Çukurova, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti;

“Zorluydu yarış, iyi geçti. Genel klasmanda ikinci olduk. Değerli puanlar aldık şampiyona için. Mutluyuz, inşallah sezonu da şampiyon tamamlamak istiyoruz. İyi başladık, bakalım. Bundan sonra da iki tane asfalt yarışı var. İnşallah iyi olacak.”

Bodrum’daki şampiyonada parkurun çok zor olduğuna işaret eden Çukurova, “Parkur çok kırıcıydı, çok zorluydu. Ama yarış öncesi otomobilimiz ve takımımız buna hazırlanmıştı. Gereken yapıldı ve en ufak bir sorun olmadı. Otomobilimizde bir sorun yaşamadık.” dedi. 

Genel klasmanda birinci olan ekibin pilotu Ümitcan Özdemir ise “Sezonun ilk yarışını kazandık, çok mutluyuz. Devamının gelmesini istiyoruz. Çok zor bir gündü ama bütün takım elinden geleni yaptı. Tüm sponsorlarımıza ve takımımıza çok teşekkür ederiz. Bursa rallisinde görüşmek üzere. Burada parkur çok zordu, çok teknikti, çok kırıcıydı ama biz akıllı gittik. Tempolu da gittik, elimizden geleni yaptık. Emeği geçen herkese teşekkürler.” diye konuştu. 

Muhabir; Hamdi Yörür