Bodrum'da, İsrail Protestosu...

İsrail'in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırıları, Gazze'de dün bir hastanenin vurulması ile doruğa çıktı. Aralarında çok sayıda çocuğun bulunduğu, tamamı sivil yüzlerce Filistinlinin yaşamını kaybettiği, dünyayı ayağa kaldıran kanlı saldırı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da protesto edildi.

Bodrum'da, İsrail Protestosu...

Çeşitli siyasi parti ve STK'larin bir araya geldiği Bodrum Demokrasi Güçleri, Belediye Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Protesto gösterisine katılanlar ellerinde "Filistin'e özgürlük", "Ortadoğu'ya barış, Filistin'e özgürlük", "Nehirden Denize Özgür Filistin" yazılı dövizler taşıdılar. 

Eylem alanına gelen bir Filistinli ise Filistin halkının yaşadığı acıları anlattı. Grup adına basın açıklaması okuyan Ayşe Düzkan, açıklamasında Netanyahu yönetimindeki faşist İsrail yönetiminin bebek, çocuk, rehin alınmış kendi vatandaşları da dahil olmak üzere herkesi katletmekten sorumlu olduğunu ifade ederek "Salı akşamı ise bütün yasalar, insani değerler ve insanlık çiğnenerek, Gazze’deki El Ehli hastanesi, içinde yaralıların, çocukların, bebeklerin, sağlık görevlilerinin olduğu bilindiği halde bombalandı ve en az 800 kişi öldürüldü. İsrail’in saldırıları, Filistin’i haritadan silmeyi, bu topraklarda tek bir Filistinli bırakmamayı hedefliyor ve bir soykırım anlamına geliyor." dedi.

Ayşe Düzkan açıklamanın sonunda, iktidardan, Türkiye'nin İsrail’le her türlü diplomatik, askeri, akademik, ekonomik ilişkinin kesilmesini, normalleşme anlaşmasının iptalini ve uluslararası kurumlardan İsrail’e yaptırımlar uygulamalarını talep ettiklerini vurguladı.