Bu Yaz Sivrisinekler Rahat Bırakmıyor

Bodrum’da geçmiş yıllara nazaran bu yıl sivrisinek sayısındaki artış dikkati çekiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 13 ilçede 210 personel 54 araçla vektörle mücadelenin sürdürüldüğünü vurgularken, vatandaşlar bu yıl larvalama döneminde etkin bir mücadele yapılmadığı için yaz aylarında bu sorunu yaşadıklarına dikkat çekiyor.

Bu Yaz Sivrisinekler Rahat Bırakmıyor

Bodrum’da bu yaz sivrisinek sayısındaki artış dikkati çekiyor. İlçede yaşamını sürdüren vatandaşlar, sivrisinekler nedeniyle dışarıda oturamadıklarını söylüyor.

Yaz sıcağında balkonlarında ve bahçelerinde vakit geçirmek istediklerini fakat sivrisineklerin kendilerine huzur vermediğini anlatan Bodrumlular, ilaçlama çalışmasının daha çok yapılmasını istiyor.

Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada düzenli olarak ilaçlama çalışmasının yapıldığı ifade edilerek şöyle denildi:

“Muğla Büyükşehir Belediyesi 1661 km2 yüzölçümü ve 1480 km. sahil şeridine sahip olan Muğla’da vektörle mücadelesini sürdürüyor. Veteriner hekim, ziraat mühendisi, kimyager ve biyologlardan oluşan teknik ekipler koordinesiyle, sertifikalı 210 personel ve 54 araç ile çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri durgun sularda üreyen sivrisineklere karşı düzenli olarak alan tarama çalışmaları yapıyor. Ekipler, sineklerin üreme kaynağının bulunması ve kaynağın ortadan kaldırılmasına yönelik fiziksel tedbirlerin alınması, vatandaşın bilgilendirilmesi ve sivrisinek larvalarının ergin hale gelerek çoğalmamaları için larvasit uygulamaları hayata geçiriyor.

SİNEK ÜREMESİNDE “İNSAN” PAYI BÜYÜK

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, üreyen sivrisineklere karşı sazlık alanlar, kanalizasyon bağlantıları, dere yatakları, fosseptik gibi alanları düzenli olarak kontrol ediyor ve ilaçlamaları gerçekleştiriyor. Vatandaşlardan gelen şikayetleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, adrese yönelik yapılan çalışmalar sonrasında üreme kaynaklarının büyük çoğunluğunun fosseptikler, kap-kacaklar, saksı tabakları, suluklar, su biriktirme kapları, bidonlar, süs havuzları gibi yerler olduğu belirledi. Sinek üremesinde önemli paya sahip olan bu tür faaliyetlerin en aza indirgenmesi durumunda ilaçlama faaliyetlerinin etkisinin arttırdığı vurgulandı."