“FABRİKADAN HALKA SU KAMPANYASI”

Turgutreis İslamhaneleri mevkiinde bulunan Polat Galle Su Fabrikası,bayiliklerini...

“FABRİKADAN HALKA SU KAMPANYASI”
Turgutreis İslamhaneleri mevkiinde bulunan Polat Galle Su Fabrikası,bayiliklerini hızla arttırıyor. Polat Galle, geçtiğimiz haftalarda ruhsatsız su dolumu yapan tesislerin yarımada genelinde kapatılmasının ardından, bugüne kadar ekonomik fiyatlarla içme suyu kullanan vatandaşların mağdur olmaması için bir kampanya başlattı.

İşadamı Alptekin Polat’ın sahibi olduğu Bodrum Polat Galle Su firmasının ürettiği damacana sular, Artemis Caddesi’nde bulunan Aksu firmasında 1,5 Liraya satılmaya başlandı. Bölgedeki tüketiciler, fabrikadan halka sloganıyla başlatılan bu uygulamadan oldukça memnun görünüyor. Kalite ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde üretilen kaynak suyu vatandaşların beğenisini kazanmış ve ilgi görüyor.

Yaptıkları kampanya hakkında bilgiler veren Polat Galle firmasının sahibi Alptekin Polat, 2009 yılı Şubat ayında Sağlık Bakanlığından tesis izni alarak Polat Galle adı altında dolum tesisini kurduklarını ifade etti. Tesisi ruhsatlandırma aşamasında oldukça yorulduklarını ancak bütün aşamaları tamamladıklarını dile getiren Polat şunları söyledi;

“Fakat belli bir süre sonra satışa başladıktan sonra dolum ruhsatı aşamasında DSİ genel müdürlüğünün ticari anlamda kuyu kullanma belgesinde sorun olduğu söylendiği için bu sorun giderilene kadar, kapatılmamız istendi. Bizde bu iradeye saygı duyduk kapandık. Daha sonra bunun çözümü için yasal yolları aradık, yaklaşık 2 yıl sürdü. 2 yıl sonra ruhsatı alarak, gerekli yasal kurallara da uyarak fabrikamızı Temmuz 2011’de açtık. Bayilikler vermeye başladık. Bodrum yarımadasında daha öncede özellikle kullanma suyu yeterli olmadığı için, birçok kuyudan su temin edilerek su satışı yapılıyordu. Tankerlerle özellikle bu sular satılıyordu. Şimdi ise DSİ Genel Müdürlüğünce yapılan yatırımla yarımadaya gelen su ile Bodrum’un kullanma suyu sorunu ortadan kalkmış oluyor. Bu ihtiyaç ortadan kalkınca, doğal olarak içme suyu problemi de olmayacağı için, tesislerde daha sıkı bir şekilde denetime girildi. Kaymakamlık tarafından yapılan denetimler sonrasında ruhsatı olmayan tesisler kapatıldı. Bunlar kapatılınca da daha önceden yine ruhsatlı olmayan suların ucuz bir şekilde halka satıldığı ortadaydı. Fakat bunlar kapanınca, belli sayıdaki ucuza satılan su pazarı bir boşluk içine düştü. Bizde bu sırada halkımızın kaliteli, ambalajlı bu suyu ucuza alabilmesi için ne yapabiliriz diye düşündük. Fabrikadan halka satış noktaları oluşturduk. Bunlardan bir tanesi fabrikamızın olduğu yer İslamhanelerinde, diğeri de Omurça mahallesindeki Aksu işletmesinin olduğu yerdir ” dedi.

-“SUYUN 1,5 LİRA OLMASI KALİTESİZLİĞİNDEN DEĞİL”-

1,5 liraya sattıkları suyun vatandaşlar tarafından kalitesiz olarak algılanmaması gerektiğine işaret eden Polat, şöyle konuştu:

“Bu suyun 1,5 liraya satılmasının sebebi suyun kalitesi ile alakalı bir durum değildir. Suyun dağıtım ve nakliye bedelleri, maliyetinde çok büyük yer tutmakta. Fakat bu Bodrum yarımadasının suyu olduğu için satış noktalarına yakınlığı nedeniyle nakliye avantajını bizde maliyetlerimizin düşmesi sebebiyle halka vatandaşa ucuz bir şekilde sunuyoruz. Bu yerel bir su ve kaynak suyu niteliğindeki bir sudur. Biz bunu avantaja çeviriyoruz. Biz hem kendimiz hem de dağıtıcı firma olarak karlarımızdan ciddi bir şekilde fedakârlık yapıyoruz. Bu suyun 1,5 liraya verilmesi uygun görülmüyordu. Daha evvel uygun olmayan koşullarda doldurulan sular bir liradan satıldığı için, bizde halkımızın mağdur olmaması sebebiyle, 1,5 lira gibi bir rakamdan suyu satışa başladık ” dedi.

Aksu firmasının sahibi Murat Özkaya ise, kampanyanın vatandaşların ihtiyacını karşılamak üzere düzenlendiğini ifade ederek, “Yasal sorunlar nedeniyle daha önce yaptığımız işi sürdüremiyoruz. Şimdi Polat Galle sularını 1,5 Liraya satıyoruz” şeklinde konuştu.