Muhasebe Haftası Kutlanıyor

Bodrum’da görev yapan serbest muhasebeci ve mali müşavirler, 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı kutladı.

Muhasebe Haftası Kutlanıyor

Kutlamalar çerçevesinde sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Törene, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbaş, Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Ayten Çakmak ile muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Akdoğan, şunları dile getirdi;

“Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir olarak 100 yıldır Cumhuriyetimizle, 35 yıldır mesleğimizle kıvanç duyuyoruz. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu önemli haftada, mesleğimizin ve Cumhuriyetimizin birlikte yürüttüğü bu yolculuğu kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğini düzenleyen ve 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı Meslek Yasasına istinaden, 125 bin 526 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 5 bin Yeminli Mali Müşavir ile 18 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir. Mesleğimiz, Cumhuriyetimizin ve toplumumuzun gelecek gücünü oluşturan temel taşlardan biridir. Her geçen yıl, işletmelerin finansal sağlığını koruma ve güçlendirme misyonunu üstlenen Mali Müşavirler, ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. 

Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken, beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışı meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca KGK, TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, dünyamız, ülkemiz meslektaşlarımız için sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.”

Meydandaki tören sonrası muhasebeciler ve mali müşavirler, Trafo Kafe’deki kahvaltıda bir araya geldi.