Sahipsiz Hayvanlar Yararına Kermes

Bodrum’da kimsesiz hayvanların tedavilerini üstlenen ve onlara yuva bulmak için faaliyetler yürüten "Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği" yararına kermes düzenleniyor.

Sahipsiz Hayvanlar Yararına Kermes

Ortakent Köyiçi’nde faaliyet gösteren Yağhane Bodrum’da gerçekleştirilen ve katılım bedellerinin Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği’ne aktarıldığı kermese yoğun ilgi var. Ahşap ve seramik ürünlerden takılara, çikolatan içeceklere kadar çeşit çeşit ürünlerin stantlarda yerini aldığı kermesi, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da ziyaret etti. Kent Haber’e kermesle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aras, şunları dile getirdi;

“Bodrum, sahipsiz sokak hayvanları açısından popülasyonun yüksek olduğu bir kent. Biz belediye olarak hem rehabilitasyon merkezlerimizle hem de ekiplerimizle çalışıyoruz ancak yetişmek çok zor. Sağ olsun Kent Konseyimiz, bir taraftan dernekler hepsi bizimle beraber çalışıyorlar. Bugün de yine Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği, Yağhane’de sahipsiz sokak hayvanları için düzenlediği kermese katılım çok iyi. Ben, ev sahipliği yapan Yağhane’ye, Başka Bir Hayat Diliyorum Derneğimize ve buraya katılan, destek verenlere teşekkür ediyorum.”

Yağhane Bodrum işletmecisi Esra Batıbay, kermese ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek şöyle konuştu;

“Kermeste çok iyi sanatçılarımız, üreticilerimiz yer alıyor. Hem Ortakent Meydanı’nda hem de Yağhane’nin içinde ve bahçesinde çok güzel ürünler satışa sunuluyor. Tüm stant gelirleri hayvanlarımıza gidiyor, o yüzden çok mutluyuz. Bunların devamını da yapacağız inşallah.”

Kendi ürettiği çikolatalarla kermese katılan Didem Ersoy, “Biz çikolatayı sıfırdan yapıyoruz. Kakao, kakao yağı ve bal kullanıyoruz. İçinde hiçbir katkı maddesi yok. Tamamen doğal, katkısız. Çocuklara bile verebileceğiniz saf çikolata. Çok talep görüyor. Diyetisyenlerde de satılıyor. Diyet yapanlar da çok rahat yiyebiliyorlar.” dedi. 

Farklı ağaçları işleyerek yaptığı ürünlerle kermese katılan İpek Tunga da çalışmalarını şöyle anlattı;

“Bu ürünler aslında fantastik kaşıklar. Kendim elde yapıyorum. Hindistan cevizi yağı ile yağlıyorum. Hepsi kullanıma uygun. Aslında ben bunları güzel servis kaşıkları olarak hayal ettim. Salatalar veya çerezler için de kullanılabilir.”

Kermes, 21 Ekim Cumartesi saat 18.00’a kadar sürecek. 

Muhabir; Hamdi Yörür