'6284' Sergisi Ziyarete Açıldı...

Sanatçı Zerrin Tuluğ’un ‘6284’ isimli resim sergisi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) sergi salonunda açıldı.

'6284' Sergisi Ziyarete Açıldı...

Tuval üzerine akrilik boya ve karışık malzemeyle, sembollerle soyutlama ögeleri taşıyarak kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair bir ifade yöntemi geliştiren Zerrin Tuluğ’un sergisinin açılışına, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. 

Yılın büyük bölümünde Bodrum’da ikamet eden sanatçı, sergisi hakkında Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Ben 30 yıldan bu yana resim yapıyorum. Yaklaşık 15 yıl boyunca da sanat galerisi yöneticiliği yaptım, aynı zamanda da sanatıma devam ettim. Şu anda kendi atölyemde çalışmalarıma devam ediyorum. Ben, kadınların, LGBT’nin, tacize uğramış çocukların sorunlarını vurgulamaya çalışıyorum. Ötekileştirilmiş kadınlarımızın içsel sorunlarını anlatmaya çalışıyorum. Eserlerimde kullandığım kuşlar, genelde koruyucu olarak devreye giriyor. Kötülüğü, şeytanlar ve yılanlarla vurgulamaya çalışıyorum. Çalışmalarımda üçgen ögeler kullanıyorum. O üçgenlere keçe malzemelerle adak asıyorum. Sorunların çözümünü adakla gerçekleştirmek isteyen kadınları anlatıyorum. Bazılarında çocuksuz kadınlar, bazılarında dayak yiyen kadınlar. Hepsinin bir derdi var. Eserlerimi, tuval üzerine akrilik boya ile yapıyorum ama bazı çalışmalarımda asamblaj ve düzenleme var." dedi. 

Sanatçının 30 eserinin yer aldığı sergi, 20 Eylül tarihine kadar açık kalacak.