Bodrum Limanı’nda Bayram Bereketi

Kurban Bayramı tatilinde çok sayıda yerli turistin tercih ettiği Bodrum’da deniz turizmine yoğun ilgi var. Normal şartlarda tekne bağlayacak yer bulunmayan Bodrum limanlarındaki rıhtım ve iskelelerde büyük boşluklar dikkati çekti.

Bodrum Limanı’nda Bayram Bereketi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Kurban Bayramı tatilinde yerli turistlerin akınına uğradı. Otellerin büyük oranda dolduğu ilçedeki turist bolluğu, deniz turizmine de olumlu şekilde yansıdı. Tatilciler, günübirlik ve haftalık turlara yoğun ilgi gösterdi. 

Tura çıkan teknelerin çokluğu sebebiyle ilçedeki birçok liman ve iskeleler de büyük boşlukların olduğu görüldü. Özellikle tekne bağlama yeri sıkıntısı yaşanan Bodrum limanlarında rıhtımdaki büyük boşluklar dikkati çekti. 

Günlük tur tekneleri Orak Adası, Pabuç Burnu, Kızılburun, Tavşan Burnu Karaada, Akvaryum koylarını ziyaret ediyor. Haftalık turlarda Gökova Körfezi’nin birbirinden güzel koyları ziyaret ediliyor. Turlara yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de katılıyor.

Deniz turizmindeki bu hareket turizmcileri de sevindirdi. Turizmciler, sezonun geri kalanının bayram tatilindeki gibi bereketli geçmesini diledi. 

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, yaptığı açıklamada deniz turizminin ciddi rağbet gördüğünü dile getirerek şöyle dedi:

“Geçen sene pandeminin başlamış olduğu ve ne olduğu belli olmayan günlerde Türk vatandaşlarımız deniz turizmini ve deniz ticaretini tercih ettiler. Geçen sene çok şükür hiçbir vakaya rastlanmadan deniz turizmimiz gerekli sınavı vermiştir. Bu sene yine vatandaşlarımız ve yurtdışından gelen misafirlerimiz özellikle deniz turizmini ve deniz ticaretini tercih ettiler. Bodrum Limanı’da tekne bağlama sorunu var ama görmüş olduğunuz gibi limanın neredeyse yarısının boş olması deniz turizmine ve mavi yolculuğa günübirliğe olan talebi göstermekte. İnşallah bayramda ve daha sonrasında da bu sezon boyunca problemsiz şekilde, vakasız bir şekilde sezonu bitiririz.”

Tur rehberi Doğukan Dedeoğlu ise bayram tatilindeki yoğun talebe dikkati çekerek şöyle dedi:

“Sezon beklediğimiz gibi güzel geçiyor. Kurban bayramında beklediğimizin üzerine bir talep oldu. Teknelerimiz çıktı, özel olarak çıkanlar da var, günlük olarak çıkanlar da var, haftalık turlara çıkanlar da var. Bugün beklediğimizin üzerinde bir talep yoğunluğu vardı. Aynı şekilde yarın için de aldığımız rezervasyonlar var. Günlük tur teknelerimiz zaten dolu. Haftalık olan çıkacak olanlar da dolmaya devam ediyor. İnşallah sezonumuzun geri kalanında da bu şekilde devam eder.”

Ailesi ile birlikte Bodrum’a tatile gelen Ukraynalı genç ise ailesinin tatil için Bodrum’u seçmekle çok doğru bir tercih yaptığını dile getirdi. Günlük turda çok güzel vakit geçirdiğini de sözlerine ekleyen Ukraynalı turist, “Tur çok güzeldi. Pek çok ilginç yeri gördük. Burası çok güzel” dedi. 

Almanya’nın Berlin kentinden tatile gelen Özgür Murat Sönmez de ilçeye gelen her turistin mutlaka tekne turuna çıkması gerektiğini dile getirerek “Komple dünyadan kopmanın, yani bu yoğunluktan kopmanın en güzel yolu tekne turu yapmak. Tekne turunu kesinlikle, izne gelen herkes hemen bir tekne turu yapsın derim. Çünkü en güzel şekilde öyle kopabiliyorsunuz” dedi. 

Muhabir: Hamdi Yörür