Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve iki etapta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışının ilk etabı olan Halikarnas 100. Yıl Kupası’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Ege’nin masmavi sularında, muhteşem doğal güzellikler içinde 14 ülkeden, 45 takımda 450’den fazla sporcunun kıyasıya mücadele ettiği yarış toplamda 250 deniz milinden oluşan bir parkur geçildi. Yerli ve yabacı sporcuların Bodrum-Marmaris-Bodrum rotasında büyüleyici bir atmosferde gerçekleştirdiği yarışta “IRC” ve “Gezgin” sınıfı, boyları 9 ile 15 metre arasında değişen yelkenliler yarıştı.

Teknelerde en az 2, en fazla 15 kişilik ekiplerden oluşan takımlar yarışırken, yarışçılar oldukça zor ve çekişmeli bir etapta, çok sıcak bir havada, uzun ve zorlu bir parkurda mücadele etti. Dereceye giren takımlar ödüllerini Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen ödül töreninde aldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanvekili Emel Çakaloğlu, Marmaris Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı Binbaşı Akın Çoşkunlar, Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, daire amirleri ve sporcular katıldı.
 
Dereceye girenlere ödülleri, törendeki protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarış esnasında kalp krizi geçirip yaşamını yitiren Nova Takımı'nın Kaptanı Mustafa Erol da unutulmadı. Nova ekibi ödülünü alırken tüm ekiplerin kaptanları sahneye çıktı.

İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Cumhurbaşkanlığı himayelerinde dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon, her yıl üzerine katarak devam ediyor. Elimizden gelen en büyük çabayı sürekli sarf ediyoruz ama böyle şeyler de maalesef yaşanıyor. Bu geceyi belki ertelemek, hiç yapmamaktı düşüncemiz ama sevgili Mustafa’ya bir borcumuz var. Bir veda borcumuz.”

Yelken yarışlarının ikinci etabı Cumhuriyetin 100. yılında 27-29 Ekim tarihlerinde kıtaların buluşma noktası İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Halikarnas 100'üncü Yıl Kupası Tüm Sınıflar Genel Klasman kazananları şöyle:
IRC 0 Birincisi Taranov Maxim yönetimindeki Magic Twelve Team
IRC 1 Birincisi Timofey Zhbankov yönetimindeki Rossko Racer
IRC 2 Birincisi Rytov Igor yönetimindeki Bogatyr
IRC 3 Birincisi Viktor Zakharov yönetimindeki Space Jockey
IRC 4 Birincisi Kaan Parlas yönetimindeki Cygnus
Gezgin A Birincisi Semih Pekyörür yönetimindeki Haliç Su Sporları Kulübü
Gezgin B Birincisi Hasan Basri Aslan yönetimindeki Blue Dreams
Gezgin C Birincisi Urcun Canel yönetimindeki DHL AsOne