Teknolojiye Direnen Tablolar...

Belçika Kraliyet Akademisi tarafından altın madalya ödülü ile adını dünyaya duyuran ressam Nezir Korkmaz'ın Paris'ten getirilen 30 eserinin sergilendiği sergi, Bodrum Göltürkbükü Touch Sanat Galeri'de sanatseverleri ağırlıyor.

Teknolojiye Direnen Tablolar...

Yaklaşık 38 yıldır sanat çalışmalarını Paris'teki atölyesinde sürdüren Nezir Korkmaz, Bitlis'in Hirit köyünde doğdu. Korkmaz, konuşmaya başlamadan çizmeye başladığını belirtmiştir.

Korkmaz, Ankara ve İstanbul'da 11 sergi açtıktan sonra sanatını geliştirmek amacıyla Paris'e gitti. 18 yaşında yaptığı "Yolcular" tablosu ile Belçika Kraliyet Akademisi tarafından altın madalya ile ödüllendirilmiş, bu da onun çalışmalarına büyük moral kaynak olmuştur. Korkmaz, tüm resimleri ve sanata olan katkılarından dolayı da kupa ile ödüllendirilmiştir.

Korkmaz'ın sanat çalışmaları genellikle insanın teknoloji ile mücadelesini ve geldiği noktayı anlatıyor. Sergilerinde, insanoğlunun gelişen teknoloji karşısında nasıl bir çaresizliğe sürüklendiğini anlatmaya çalışır. Teknolojiye bağımlı hale gelmiş insanların, aslında kendi yarattıkları teknolojiyle kaynaştıklarını ve biomekanik bir varlık haline dönüştüklerini belirtir. Yapay zeka, bunun en bariz örneğidir.

Korkmaz, insanların teknolojiyi kullanarak kendilerini esir ettiğini ve yarattıkları teknolojinin insanı yok edecek seviyeye geldiğini belirtiyor. Bu nedenle sergilerinde bu tehlikeye dikkat çekiyor. Eserlerinde insanlara benzeyen robotlar değil, robotlara benzeyen insanlar çizdiğini belirtmektedir.

Bodrum Göltürkbükü Touch Sanat Galeri'de İnci Aytaç'ın ev sahipliğinde açılışı gerçekleşen serginin açılış kokteyline ilgi büyüktü. Açılışın onur konuğu Devrim Erbil'in yanı sıra Yasemen Latife Ayvaz, Seval Koşal gibi sanat camiasından önemli isimleri açılışta yer aldı. 

Nezir Korkmaz'ın Paris'ten gelen 30 eserinin yer aldığı sergi, Touch Sanat Galeri'de 5 Temmuz'a kadar devam edecek.