Ahmet Aras Kent’e Konuk Oldu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kent TV'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ahmet Aras Kent’e Konuk Oldu

Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun’un hazırlayıp sunduğu, Kent TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Açık Görüş programına konuk olan Aras yaklaşık 2 saat süren programda Türkiye ve Bodrum’a ilişkin görüşlerini paylaştı.

İzleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Ahmet Aras, özellikle de deprem bölgesinde yaşananlar ve Bodrum Belediyesinin yaptığı hizmetlere ilişkin şunları söyledi;

“Biz, Bodrum Belediyesi olarak daha depremin ilk gününde deprem bölgesine intikal ederek gerek kurtarma çalışmaları gerekse erzak ve gıda ve giysi yardımlarını organize ettik. Daha da önemlisi inisiyatif kullanarak Hatay’ın Arsuz İlçesinde kısa sürede oluşturduğumuz yaşam kentinde bugün bine yakın yurttaşımızın tüm ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca Hatay’ın diğer ilçelerinde ve tüm deprem bölgelerinde yardım faaliyetlerimizi aksatmadan sürdürdük. BM desteği, kamu-yerel yönetim ve sivil vatandaş işbirliğiyle depremzede yurttaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz.”

CHP Genel Merkezin verdiği görevlerle Malatya ve Şanlıurfa’da da çalışmalara katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Afet dönemlerinde ne yazık yetersiz kalan iktidar artık gidici olduğunu anladığı için popülist vaatlerle halktan yaklaşan seçimlerle ilgili oy istese de sahadaki gözlemlerimiz o dur ki; dipten gelen dalga bu iktidarı uzaklaştıracaktır.” dedi.

Aras, yerel hizmetlerle ilgili gelen sorular üzerine şu açıklamaları yaptı;

“Bilindiği üzere Bodrum’un birikmiş çok sorunları var. Biz Bodrum Belediyesi olarak merkezi idareden gerekli yardım ve desteği sağlayamasak da kendi imkanlarımızla alt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bodrum halkının çektiği sıkıntıların farkındayız ancak sorunların çözümü yalnızca bizimle olmuyor. Aynı anda sahada Muğla Büyükşehir’in DSİ’nin, Aydem’in, Telekom’un da çalışmaları var. Onlar çalışmalarını bitirmeden bizin sahaya müdahale etme şansımız yok. Yol yapım çalışmaları bu yüzden gecikebiliyor. Buna rağmen biz Büyükşehirle birlikte arıtma, kanalizasyon çalışmalarında sona geldik sayılır. Seçimlerden sonra oluşacak yeni yönetimin destekleriyle yeni bir Bodrum yaratacağız.”

Kültür ve sanatsal etkinliklerle ilgili bir soru üzerine de konuşan Aras “Bodrum bir kültür-sanat kentidir. Bizim bu çalışmaları durdurmamız, etkinlikleri engellememiz mümkün olabilir mi? Ancak içinde yaşadığımız deprem koşullarında bu bölgelerde yaşayan yurttaşlarımıza daha çok yardımcı olabilmek amacıyla yüksek bütçeli kimi festival ve etkinlikleri bir süre erteleyeceğimizi söyledik. Sanırım bu konuda bazı yanlış anlaşılmalar oldu.” Şeklinde konuştu.