Yüzme Şampiyonası Başladı

Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonalarının finali, yaklaşık 800 sporcunun katılımıyla Bodrum’da yapılıyor.

Yüzme Şampiyonası Başladı

2021 yılında Turkuaz Yüzme Serisi adıyla Muğla’nın Marmaris, Göcek ve Bodrum sularında düzenlenen şampiyonada yüzücüler, Bodrum finallerinde yarışıyor.

Türkiye’de 40 ilden yaklaşık 800 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada aralarında yurtdışından katılımcıların da yer aldığı yüzücüler, 1 kilometre, 2 kilometre, 3 kilometre, 6 kilometre ve 10 kilometrede yarışıyor. Yalıçiftlik Mahallesi’nde yapılan ve gece yüzüşünün yapılacağı şampiyona Pazar günü sona erecek. 

Sabah saatlerinde yapılan 6 kilometre parkuruna katılan Şahin Karakuş, “Daha önceden bu parkurda 2 kere daha yüzmüştüm. Yüzülebilecek en iyi parkurlardan bir tanesi. Bugün 6K yüzeceğiz. 6 kilometrelik bir parkurumuz var. İyi hazırlandık, güzel bir yarış olacağını umuyorum. Yüzmeyi seviyoruz. Bunu bir hobi olarak görüyoruz. Belli bir yaşın üstüne geldikten sonra sakatlanma riski en düşük sporlardan birisi yüzme sporu. Sağlık bir beden için de eğitimin, iyi bir eğitim aracı yüzme sporu. Hem havuzlarda antrenman yapıyoruz. Havuzlarda hazırlanıp açık deniz yüzme yarışlarına katılıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

16 yaşındaki sporcu Delfin Dora Aydın da “Ben uzun senelerdir yüzdüğüm için her Bodrum yarışına geliyorum. Bugün de geldim. 2K, 6K ve 10K yüzeceğim.” dedi. 

Milli yüzücü Ekaterina Avramova ise Aquamaster ailesinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek “Buraya ilk defa katıldım. Organizasyon çok güzel. koronavirüs tedbirleri iyi alınmış. İnsanların buraya gelip keyif almalarını görmek çok güzel. Umarım daha çok keyif alacaklar.” diye konuştu. 

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, 14. Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonalarının finalini Bodrum’da yaptıklarını ifade ederek “Bu yıl turkuaz yüzme serisi şeklinde gerçekleştirdik. Önce Mayıs ayında Marmaris’te, ardından geçen hafta sonu Göcek’te, bugün de Bodrum’da 3 gün boyunca hem Cumhuriyet bayramımızı kutlayacağız hem de harika bir şampiyona olacak. Aquamasters bir şampiyonalar bütünü. İçerisinde 1 kilometre, 2 kilometre, 3 kilometre, 6 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere farklı disiplinler var. Bunların içerisinde bunlara ilaveten de ışık yolculuğu, gece yüzme etkinliği var, o da bu gece olacak ve çok ilgi gören bir şampiyonamız o da.” şeklinde konuştu. 

Aquamasters Yüzme Şampiyonalarının en önemli özelliklerinden birinin kadın sporcuların çok büyük ilgi göstermesi olduğunu anlatan Demirel, “Bu şampiyonamıza yaklaşık yüzde 45 seviyelerinde kadın sporcumuz katılıyor. Ayrıca ışık yolculuğuna da daha ok ilgi oluyor. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Kadın sporcularımızın yüzme sporunda her gün artan bir sayı ile yer alması bizim daha geniş sporcu kitlelerine ulaşmalarını sağlıyor. Neden? Çünkü birçok sporcumuz aynı zamanda anne. Onlar çocuklarını da teşvik ediyorlar. Dolayısıyla yüzme sporunun farkındalığına çok büyük katkıda bulunuyorlar.” dedi. 

Muhabir: Hamdi Yörür