Atatürk Fotoğrafları Sergisi Açıldı

Bodrum’da “O Anlar” isimli Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı. Sergide tarih ve açıklamaları ile yer alan fotoğraflar, büyük beğeni topladı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Açıldı

Fotoğraf sanatçısı Onur Ercoşkun’un koleksiyonunda yer alan ve bazıları daha önce hiç görülmemiş fotoğrafların yer aldığı “O Anlar” isimli Atatürk fotoğrafları sergisi, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Bodrum Gönüllüleri Derneği’nin girişimleri ile gerçekleştirilen serginin açılış kokteyline çok sayıda kişi katıldı. Sergide tarih ve açıklamaları ile yer alan 44 fotoğraf, büyük beğeni topladı. 

Bodrum Gönüllüleri Derneği Başkanı Taner Akbal, açılışta Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Bu sergi için fotoğraf sanatçısı arkadaşımız Onur Ercoşkun’a teşekkür ediyoruz. Arşivinde böyle değerli fotoğrafların olduğunu söyledikten sonra böylesine onurlu bir günde, Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında sergi açmayı kararlaştırdık. Sergiye gelenlerden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bizi çok mutlu ediyor. Tekrar hem Bodrum halkına hem de sanatçımız Onur arkadaşımıza teşekkür ediyoruz.” 

Fotoğraf sanatçısı Onur Ercoşkun ise sergi hakkında şu bilgileri aktardı;

“Bu koleksiyon ailemizden bize yadigar. Aslında Türk Milleti’nin emaneti diyebiliriz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1907’den başlayıp 1937 yılına kadar farklı dönemlerine ait elimizde bulunan orijinal siyah beyaz baskı fotoğrafları. 100’üncü yılda Cumhuriyet’in bize kattığı değerlere ithafen Atatürk’ün fotoğraflarını Bodrum halkıyla buluşturmak istedik. Sağ olsun Bodrum Gönüllüleri Derneği Başkanı Taner Bey, önayak oldu. 100’üncü yılında çok güzel bir sergi açtık.”

Sergide Mustafa Kemal Atatürk’ün daha önce hiç görülmemiş fotoğraflarının da olduğunu sözlerine ekleyen Ercoşkun, “Bu koleksiyonda bildiğim kadarıyla daha önce görülmemiş 6 fotoğrafı mevcut. Hatta tarihlendirmeler konusunda baya bir uğraştık. Bu 100’üncü yıl sergisini, parlayan Cumhuriyet’imizdeki Türk kadınlarına, başarılarıyla göğsümüzü kabartan aydınlık Türk kadınlarına ithaf ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Sergi, 31 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilir. 

Muhabir; Hamdi Yörür