Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Resim Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Müzenin 2022–2023 Müze Öğrenci Programları arasında yer alan ve her yıl müze koleksiyonlarından seçilen farklı bir konu ile taçlanan Bodrum Deniz Müzesi Resim Yarışması, bu yıl Cumhuriyetin 100. yılına yakışan “Atatürk ve Türk Denizciliği” konusu ile düzenlendi. 

Duygu ve düşüncelerini fırça ve boya ile tuvale aktaran öğrencilerin çalışmaları, Herodot Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Resim yarışmasında dereceye girenlere ise ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törene Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, “Bu yıl, 10’üncü yıla özel olarak konumuzu Atatürk ve Denizcilik seçmiştik. Resim yarışması konularından biri olan Karadeniz Vapuru’nun da yolculuğuna başlamasının 97’nci yıl dönümü. Biz bunu çok önemsiyoruz. Çünkü bu Türkiye’nin siyasal, hukuki ve değişimini Batı’ya tanıtmak amacıyla Cumhuriyet’ten 2 sene sonra düşünülen ve 3 sene sonra hayata geçirilen bir tanıtım projesi. Yarışmaya ilkokul, ortaokul, lise ve özel ödül kategorilerinden toplam 120 öğrenci katıldı. Biz katılım sayısını her sene arttırdığımız için çok mutluyuz.” dedi. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç ise Bodrum’un denizin altı ve üzerini kullanan bir kent olduğunu dile getirerek, Deniz Müzesi’nin çalışmalarını canla başla desteklediklerini söyledi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt da bu tür yarışmalarla gençleri ve çocukları desteklemeye çalıştıklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri ve hediyeleri verildi.