Hayvanseverler İsyan Etti

Bodrum’da 3 köpeğin zehirlenerek öldürülmesine, hayvanseverler basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

Hayvanseverler İsyan Etti

Pazar gecesi Çırkan Mahallesi Pedasa Caddesi'nde 3 köpek, zehirlenerek öldürülmüştü. Olayla ilgili gözaltına alınan 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Zehirleme olaylarına tepki göstermek isteyen hayvanseverler bugün Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. 

Basın açıklamasını okuyan Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Üyesi ve Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Av. Oğul Günal, şunları dile getirdi;

"Bugün burada üç köpeğimizin, canice öldürülmesine karşı adalet talep etmek için toplandık. Evet yine üç köpeğimiz, bir insan tarafından acımasızca öldürülmüştür. Evet bugün burada yine canilerin, zehir kullanarak, öldürdüğü 3 köpeğimiz ve diğer bütün canlar için toplandık. Köpekleri öldüren şahıs bu sefer kameralardan kaçamamıştır. İsmi T.'dir. Bu şahıs kolluk kuvvetlerince yakalanmış ve adli makamlara sevk edilmiştir.

Bu Şahıs soğukkanlılık ile suçunu savcılık makamına ikrar etmiştir.

Ancak bu şahıs, ne yazık ki kanunda öngörülen cezaların yetersiz olmasından yararlanıp, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Gerçekleşen bu ölümlerin planlı ve kasıtlı olduğu açıktır. Olayın oluş şekli, açıkça şüphelinin canavarca bir hisle hareket ettiğini göstermektedir. Hayvanlara , doğaya, insana, sanata, iyiliğe, kısaca güzel olan her şeye düşman hastalıklı bir ruh hali, toplumda yükselmeye başlamıştır. Buna artık bir dur dememiz gerekmektedir.

Yaşama hakkı sadece insanlara ait değildir, insanlar kadar diğer bütün canlıların da yaşama hakkı mevcuttur. 5199 sayılı kanun ne yazık ki bu konuda yetersiz kalmaktadır.

Buradan savcı ve hakimlere sesleniyoruz; Söz konusu sokak canlılarının aldıkları zehirle, saatlerce acı çekerek, iç kanamadan ölmesi dikkate alındığında şüphelinin cezasız kalması veyahut az bir ceza ile ayrılması kamu vicdanını derinden etkileyecektir.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve Mahkemelerinin sergileyecekleri tutum, bu noktada çok büyük önem taşımaktadır.

Artık bu kurumların, gerekli hassasiyeti göstererek , bu ölümlerin artmasının önüne geçecek kararlar alması elzemdir.

Biz bu davanın takipçisi olacağız ve ismi geçen şahısa , hukuk çerçevesinde hak ettiği cezanın verilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Katledilen 3 köpek sahipsiz değildir. Bu canların sahipleri sizlersiniz, bizleriz, bütün Bodrum halkıdır.

Artık tek bir ölüme bile tahammülümüz kalmamış olup, azıcık vidanı olan herkesi iş bu davanın tarafı olmaya çağırıyoruz."