Su Depolarına Talep Arttı

Bodrum’da yaz aylarında yaşanan su kesintilerinden dolayı su depolarına talep arttı. Oteller başta olmak üzere birçok kişi evinde su deposu kullanımını artırdı.

Su Depolarına Talep Arttı

Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından olan Bodrum'da, kurak geçen kış dönemi nedeniyle hem Mumcular hem de Geyik barajlarında su seviyesi yüzde 38'lere kadar geriledi. Birçok mahallede sık sık su kesintisi yaşanan Bodrum'da, susuzluğa karşı önlem almak isteyen vatandaşlar ve otelciler çareyi su deposu kapasitesini artırmakta buldu. 

Yaz aylarında su depolarına yoğun talep olduğunu söyleyen su deposu satışı yapan bir firmanın yetkilisi Umut Turan şunları söyledi:

"Su depolarının kullanım amaçları çok farklı ve çok fazla. Bahçe sulamadan, evde temel ihtiyaçlar için kullanıma kadar ve otellerde, yoğun nüfusun olduğu dönemlerde kullanılıyor. Bodrum yazın kurak geçiyor. Kuraklık nedeniyle bazı mahallelere az su veriliyor. Bundan dolayı da insanlar su istifliyor. Bu yüzden su depoları Bodrum'da çok tercih ediliyor. Özellikle su kesintilerinin dışında insanlar bahçe sulama işlemleri için suyu şebekeden almak yerine, yağmur suyu biriktirebiliyorlar. İnşaat sektöründe de yaygın olarak kullanılıyor.”

Yaz aylarında depolara talebin daha çok arttığını dile getiren Turan, “Yazın su depoları daha çok talep ediliyor. Yazın kuraklık ve kesintilerden kaynaklı çok talep oluyor. Su tankerleri kapasitesine göre fiyatları da değişkenlik gösteriyor. Örneğin 100 litre kapasiteli su depoları 1500 liradan başlıyor ve 20 ton kapasiteli olanların fiyatı 20 bin liralara kadar çıkıyor. Depoların farklı kaliteleri var. Kullandığımız depolar poliüretan, koku yapmayan, yosun tutmayan kalitede. Yaklaşık 15 yıllık kullanıma göre depoların ömrü vardır" diye konuştu.