Suç Duyurusunda Bulundular!..

Bodrum’daki bir siteden 3 köpeğin alınıp başka bir yere bırakılmasına hayvanseverler basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Suç Duyurusunda Bulundular!..

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu tarafından bugün Kent Konseyi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Ortakent Mahallesi’ndeki Parkmarin Tatil Evleri’nde yaşayan sahipsiz üç köpeğin site çalışanı tarafından kanuna aykırı bir şekilde yaşam alanından alınarak başka bölgelere atıldığı ifade edilerek şöyle denildi:

“Köpeklerden ikisinin Konacık Sanayi Sitesi’ne atıldığı ihbarı ile Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu gönüllülerinin organize bir şekilde araması sonucu biri Bitez Aktur Sarnıç’ta diğeri ise Bitez Köyiçi’nde bulunarak koruma altına alınmışlardır. Karamel isimli, en ürkek, sakin ve savunmasız olan köpek ise maalesef halen kayıptır ve akıbeti bilinmemektedir. 

Kimsesiz köpekleri yaşam alanından başka bir bölgeye atmak kanuna aykırı olduğu gibi onları ölüme göndermektir. Tatil evlerinde yaşayan ve kimseye zararı olmayan üç köpeğin bilinmeze gönderilmesi kararını verecek ve bu kararı uygulayacak haddi kendisinde bulan, merhametsiz ve kanun tanımaz kişiler hakkında çalışma grubumuza gelen ihbarlar doğrultusunda suç duyurularında bulunulacaktır ve yargı önünde hesap vermeleri için her türlü işlem yapılacaktır. 

Her tarafı kapalı olan ve içeriye kapalı kapıdan bir şifre ile girilen bir sitenin, sitenin dışında yaşayan köpekleri önce site içine alıştırıp, site içinde beslenme ve barınmaları sağlandıktan sonra, kiracı müşteriler gelmeye başlayıp da köpeklerle ilgili şikayetler alınınca, onları bir eşya gibi bilinmeze fırlatılıp atmak asla kabul edilemez, bu bir cinayettir! Kanun, sahipsiz hayvanların kendilerine yaşam alanı olarak seçtikleri yerlerde beslenme, barınma ve sağlık kontrollerinin gönüllü kişi ve ilgili kurumlarca desteklenip, ihtiyaçlarının karşılanarak, özgürce yaşamaları gerektiğini net bir şekilde ortaya koymaktadır, aksi halde cezai yaptırım uygulanmaktadır.

Belediyeler dışında hiçbir kurum veya kuruluş, sahipsiz hayvanlara müdahale edemez, toplayamaz, bir yerden bir yere taşıyamaz. Belediyeler de kedi ve köpekleri sadece kısırlaştırma amacı ile toplar, kısırlaştırır, bakım ve tedavisini yapar ve sonra aldığı yere bırakır. Belediyeler de toplamayı gelişigüzel yapamaz, yasa maddelerini uygulamak zorundadır. Kanuna aykırı davranan her kişi, kurum ve kuruluşun hukuk önünde hesap vermesi için avukatlarımız aracılığı ile suç duyurularında bulunulmaktadır.
 
Kedi ve köpekle kafayı bozan sahipsiz hayvanları kanuna uygun olarak besleyen ve barınmasına müsaade eden medeni insanlar değil, hayvanın doğasına uygun davranışlardan bile rahatsız olan, kendini her türden üstün gören hadsiz taleplerle yaşam hakkına müdahale eden insanlardır! İyi niyetli ve yaşam hakkına saygı duyan her kişi, kurum ve kuruluşu tenzih ederek, Parkmarin tatil evleri ve diğer tüm kanunsuz yaklaşımda bulunan site yönetimlerine, AVM yönetimlerine, otel sahiplerine, esnafa ve kişilere şunu açıkça söylemek isteriz ki, her mahallede gönüllülerimiz var ve her geçen gün gönüllü sayımız artmakta, biz yaşam hakkı savunucuları, kanuna aykırı davranan, yaşam hakkına müdahale eden, tür ayrımı yapan herkesin karşısında durmaya, yasal yollardan mücadelemizi sürdürmeye ve bir taraftan da kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Öte yandan Kent Haber’in konuyla ilgili görüşlerini almak üzere telefonla ulaştığı site yönetimi ise iddiaları reddederek, hayvanların alınıp başka yere bırakılma gibi bir durumun yaşanmadığını, sitenin kapısı açık olduğu için hayvanların yürüyerek çıktığını, site sakinlerinin hayvansever olduğunu ve hayvanları sürekli beslediğini ifade etti.