14 PROJESİ İÇİN PATENT BAŞVURUSU YAPTI

Şehit Serkan Göker İlkokulunda psikolojik danışman ve rehber öğretmenliği yapan...

14 PROJESİ İÇİN PATENT BAŞVURUSU YAPTI
Şehit Serkan Göker İlkokulunda psikolojik danışman ve rehber öğretmenliği yapan Serkan Sarıtaş, 2 ayda geliştirdiği 14 projenin patentini almak için başvuruda bulundu.

Bodrum’un Konacık Mahallesindeki Şehit Serkan Göker İlkokulunda psikolojik danışman ve rehber öğretmenliği yapan 2 çocuk babası Serkan Sarıtaş, elektrikli araçtan, egzersiz aletine, kutulu oyundan, kolay dil öğrenme sistemine, çocuğun elini kesemeyeceği makastan fonksiyonel battaniyeye kadar 2 ayda 14 buluş gerçekleştirdi. Çocukların daha doyurucu eğitim, bilim, sanat, spor ve meslek eğitimi alması ve eğitim sistemine destek olması amacıyla çalışmalara başlayıp projeleri geliştiren Sarıtaş, projelerin patentini alıp, bu konuda faaliyet gösteren kurumlarla iletişime geçmek için patent başvurusunda bulundu.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Serkan Sarıtaş, “1997 yılında Gazi üniversitesi psikolojik hizmetler bölümünden mezun oldum. Devlette göreve başladım. Bir dönem özel sektörde özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezi kuruculuğu ve yöneticiliği yaptım. Sonra yine döndüm devlete” dedi.

Projelerinden de bahseden Sarıtaş, Türkiye eğitim enstitüleri Profesyonel Eğitim sistemi adını verdiği bir eğitim sistemi geliştirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“22 yıllık, insanla, insan davranışlarıyla, psikolojisiyle geçen yoğun zamanlar bakış açınızı oldukça şekillendiriyor ve geliştiriyor tabi ki. Olaylara bir başka bakıyorsunuz. Farklı bakmaya başladığınızda ve sorumluluk sahibiyseniz. Olayların gözünüzün önünden akıp gitmesine seyirci kalamıyorsunuz. Ben de seyirci kalamadım tabi ki. Ben Teens Türkiye eğitim enstitüleri Profesyonel Eğitim sistemi adını verdiğim bir eğitim sistemi geliştirdim. Yok Finlandiya eğitim sistemi şöyle, yok Japonlar böyle eğitim yapıyor gibi bir çok haber, yorum her yerde. Şahsen ben bunları duymaktan yoruldum artık. Bizim, bize özgü, bizim çocuklarımıza uygun olanı biz yapamaz mıyız' Çok ta güzel yaparız dedik ve kolları sıvadık. Avrupa Birliği fonlarının desteğini kolaylıkla alabilecek, en az yatırımla en çok girdiyi elde edeceğimiz, döner sermayesiyle kendi masraflarını kolayca çıkaran, devlete en az yük getiren bir sistem geliştirmek istedik. Üstelik bilim, sanat, spor, meslek, yabancı dil gibi tüm eğitimler tüm insanımıza ücretsiz veren bir eğitim sistemi oldu bu eğitim sistemi. Teens Türkiye eğitim enstitüleri Profesyonel eğitim sistemine ülkeye Rönesans’ı yaşatacak bir eğitim sistemi diyebiliriz. Niye Rönesans dedik bir Leonardo da vinci örneği var mesela mühendis, heykeltıraş, ressam, filozof..”

Patent alma süreci hakkında da bilgiler veren Sarıtaş, “Bunun gibi daha birçok icat hepsi de Türk patent ofisinde patentleniyor. Ben öğretmenim demiyorum düşünmenin sınırı yok. Patent işine gelince sakın korkmayın patent enstitüsü her konuda sizi destekliyor her bilgiye kolayca ulaşabiliyorsunuz. Birçok danışmanlık şirketi de var zaten. Patente başvurmak 40 TL. Devletimizin çok desteği de var. KOSGEB, TÜBİTAK birçok destek veriyor. Benim Bodrum’da çalıştığım patent firmaları da var ancak ben birçok patentimi kendim başvuruyorum. Buradan iyi bir fikrim var diyen herkese sesleniyorum; hayal gücünüze sakın gem vurmayın. Kendinize güvenin ve şartları zorlayın. Topluma, insanlara hizmet etmek en güzel ibadet diye düşünüyorum" dedi.