Deprem Oluyor Sandılar

Bodrum’da inşaat çalışmasında patlatılan dinamit, yerleşim yerlerine taş yağdırdı. Mahalle sakinleri tepkilerini dile getirirken izinsiz patlatma yapılması ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Deprem Oluyor Sandılar

Gümüşlük Karakaya Mahallesi’nde devam eden inşaat çalışmasında iş makinesinin kıramadığı büyük kayaları kırabilmek için dinamit patlatıldı. Patlatılan dinamitle birlikte inşaatın yanındaki yerleşimlere adeta taş yağdı. Bir mahalle sakini, patlatılan dinamit nedeniyle evinin çatladığını dile getirdi.

İhbarın ardından zabıta ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Projede inşaat ruhsatı olduğu tespit edilirken dinamit patlatma izninin olmadığı belirlendi. Jandarma ekiplerince adli işlem yapıldı, soruşturma başlatıldı. 

Kent Haber’e ulaşan bir mahalle sakini, “Aylardır burada iş makineleri çalışıyor. Taş kırıyorlar. Geçtiğimiz günlerde de dinamit patlatıldı ama bu kadar şiddetli değildi. Bu kez çok şiddetliydi. Büyük panik yaşadık. Deprem oldu sandık. Bizim ev inşaata 50 metre, evlerimizin üzerine ceviz büyüklüğünde taş yağdı. 4-5 evi etkiledi." diye konuştu.

Bölgedeki bir mahalle sakini ise “Başkaları ev sahibi olacak, biz evlerimizi kaybedeceğiz. Yeter artık. Yüreklerimiz ağzımıza geldi. Evlerimiz her yerinden çatladı.” diyerek tepkisini gösterdi.