AKUT’tan Afet Bilinçlendirme Semineri

AKUT Derneği Bodrum Ekibi tarafından Afet Bilinçlendirme konusunda seminer verildi.

AKUT’tan Afet Bilinçlendirme Semineri

Herodot Kültür Merkezi’nde iki oturum halinde düzenlenen etkinliğe aralarında çeşitli STK temsilcilerinin de olduğu vatandaşlar katıldı. AKUT Seminer Bölüm Başkanı Mahmut Can Kovan tarafından verilen seminerde, doğal afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktarıldı. 6 Şubat’taki büyük deprem sonrası Hatay’ın İskenderun ilçesinde görev yapan AKUT Bodrum ekibi, bölgedeki tecrübelerini de katılımcılarla paylaştı. 

AKUT Bodrum ekip liderlerinden Şeyda Yücel, eğitim hakkında Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Bugün Bodrum Belediyesi ile beraber Bodrum halkına ve STK’lara afet bilinçlendirme semineri düzenledik. Afetlerle ilgili pratik bilgiler vererek hayatta kalma şansımızı yükseltmeye çalıştık. Önceliğimiz tabi ki depremdi. Daha sonrasında yangın ve afetlere genel bakışla yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmede bulunduk. Seminerde soru cevap bölümü de vardı. Katılımcıların merak ettikleri konularda sorularını yanıtladık.”

Katılımcılara deprem bölgesindeki tecrübelerini de aktardıklarını söyleyen Şeyda Yücel, “Biz AKUT olarak 30 ekibimizle deprem bölgelerine dağılmıştık. Biz Bodrum ekibi olarak İskenderun bölgesinde bir hafta süre görev aldık. Orada edindiğimiz tecrübelerle beraber bilgilerimizi bir harman yapıp içlerinden en kritik, en önemli bilgileri halkımızla paylaşıp hayatta kalma tüyoları verdik diyebilirim.” şeklinde konuştu.