Başsavcılık Soruşturma Başlattı...

Güvercinlik- Kuyucak mevkisindeki orman yangınıyla ilgili söndürme çalışmaları sürerken, yangının çıkış sebeplerine ilişkin soruşturma başlatıldı. Bölgede bulunan 3 oteldeki yaklaşık 1300 tatilci deniz yoluyla tahliye edildi.

Başsavcılık Soruşturma Başlattı...

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Milas'a bağlı Güvercinlik-Kuyucak mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili olarak mülhakatımız Milas Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır. Başsavcılığımızın talimatıyla orman yangının başladığı ve güzergahındaki yerlerle ilgili detaylı şekilde inceleme ve delillerin araştırılmasına yönelik soruşturma işlemleri çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

Öte yandan, bölgede yangını kontrol altına alma çalışmaları da sürüyor. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangına 2 helikopter ve 20 arazözle müdahale edildi. Kıyı emniyet ekipleri de sahile yakın alanlardaki yangını söndürmek için müdahalede bulundu. Alevler, bölgeye yakın 5 yıldızlı otellere kadar yaklaşınca müşteriler, tedbiren deniz yoluyla güvenli alana tahliye edilmeye başlandı. Otel çalışanları da güvenli bölgeye alındı. Yangın nedeniyle Titanik otelde maddi hasar meydana geldi.

Yangın nedeniyle dumandan etkilenen görevli ve turistlere ilkyardım ekiplerince müdahale edildi. Durumu nisbeten kötü olanların hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Sahil Güvenlik ekipleri de denizde güvenlik önlemi aldı. Sahil Güvenlik botları ve sivil tekneler ile 1,5 saatte 1300 kişinin denizden tahliye edildiği öğrenildi.