Bodrum Caz Festivali Başlıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Caz Derneği'nce Bodrum'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Bodrum Uluslararası Caz Festivali"nin basın toplantısı yapıldı. Toplantıda festivale destek veren kurumlara teşekkür plaketi verildi.

Bodrum Caz Festivali Başlıyor...

Bu yıl, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Metreküp Bodrum ile Bodrum Ticaret Odası gibi mekanların ev sahipliği yapacağı festival, 15-25 Haziran'da müzikseverleri ağırlayacak. Teması Cumhuriyet'in 100. yılı anısına "Caz ve Özgürlük" olarak belirlenen etkinlikte, konserlerin yanı sıra "Yaşam Boyu Caz Ödülleri Töreni" ile caz eğitimleri ve söyleşiler de düzenlenecek. Festivalin açılışı 15 Haziran Perşembe günü saat 21.00’da Midtown içerisindeki Metreküp Bodrum'da Kerem Görsev konseri ile yapılacak.  

Kent Medya Grubu’nun da destek verdiği festivalin basın toplantısı, Midtown’da yapıldı. Toplantıya Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şube Müdürü Yavuz Yılmaz ve festival sponsorları katıldı.

Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;

“Bu sene ‘Caz ve Özgürlük’ dedik. 2023 senesindeyiz. Cumhuriyetimiz kurulalı 100 sene oldu. Özgürlük hepimiz için güzel şeyler ifade ediyor. Tabi caz ve özgürlük de çok önemli. Çünkü cazda doğaçlama söz konusu. O yüzden de 100. yıl temamıza çok yakıştığını düşünüyorum.”

Varoğlu, sözlerinin devamında festivalin bu yılki programı hakkında bilgi verdi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu ise turizmde sürdürebilirliği sağlamak bakımından en önemli unsurlardan birinin bu tür festivaller olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;

“Bu festival, Bodrum’un uluslararası marka değeri olma sürecinde büyük bir öneme sahiptir. Caz Derneği’nin çalışmaları ile yurtiçinden ve yurtdışından önemli müzik insanlarının katılımları ile gerçekleşecek festivalde, birbirinden özel konserler, sergiler ve söyleşiler yer alıyor. Kültür ve sanat etkinlikleriyle iç içe gelen, kültürün ve sanatın başkenti olma yolunda ilerleyen kentimize, en çok yakışan etkinliklerden biri olan Bodrum Caz Festivali’nin içerisinde Bodrum Belediyesi olarak bulunuyor olmaktan ve festivalin 7’nci yılında bize büyük bir müzik şöleni yaşatacak olmasından dolayı çok mutluyuz.” dedi.

Toplantı sonunda, sponsorlara ve festivale destek veren basın kuruluşlarına teşekkür plaketi verildi.