Pazar Günü Uçurtma Festivali Var

18. Bodrum Uçurtma Festivali, hafta sonu Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu yararına düzenlenecek.

Pazar Günü Uçurtma Festivali Var

Karlıova Organizasyon tarafından Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile 12 Mayıs Pazar günü Değirmenler mevkisinde düzenlenecek festival, saat 11.00’da başlayacak. 

Festivalde uçurtma satışlarının gelirleri, Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu’nun ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.

Çocuk Kulübü ile çocuk şarkıları, dansları, yüz boyama, palyaço, tahta bacak, Pamuk Prenses, Süpermen ve geleneksel sokak oyunları yarışmaları, mendil kapmaca, halat çekme gibi etkinliklerin yapılacağı festivalde resim, şiir yarışmalarının yanı sıra uçurtma yarışmaları da düzenlenecek. Festivalde çeşitli ikramlar olacak. 

Karlıova Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Miyase Karlıova, festivalle ilgili yaptığı açıklamada “Biz bu festivaller ile insanları hem mutluluğu taşıyoruz, hem de paylaşmanın ve iyiliğin, yardım etmenin sevincini tadıyoruz. Duyarlı Bodrumlular gönüllerini açarak bu yılda birçok yardım yaptılar. Festival Bodrum merkez başta olmak üzere belde ve köyde yaşayan vatandaşlarda da coşku yaratıp, eğlendiriyor. Çocuklarıyla uçurtma uçuran aileler, unutulmaz bir hafta sonu yaşıyorlar.” dedi.